Η Κορινθία σε ντοκιμαντέρ της RAI3 (video)

0


Έπειτα από συλλογική κινητοποίηση, 0€ έξοδα προβολής, πρωτοβουλία του κ. Καμπούρη, υπαλλήλου από την περιφερειακή ενότητα Κορινθίας, και τη συνεισφορά αρκετών φορέων επιχειρήσεων και ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους το Experience Corinthia & Corinthian Cluster.

Πιo συγκεκριμένα το αφιέρωμα στην Κορινθία της εκπομπής “Kilimangiaro” του τρίτου καναλιού της δημόσιας ιταλικής τηλεόρασης RAI TRE προβλήθηκε την Κυριακή 13/3/2016.

Το αφιέρωμα, διάρκειας περίπου εννέα λεπτών (το σχετικό ρεπορτάζ ξεκινάει στο χρονικό σημείο 1:42:10), καταγράφει εικόνες από την πόλη της Κορίνθου και την ευρύτερη περιοχή, με το γενικό σχόλιο «Ταξίδι στην Κόρινθο για να ξαναζήσουμε όλη την ατμόσφαιρα τις Πελοποννήσου, κρυμμένη στις πτυχές του χρόνου». Συγκεκριμένα, καταγράφονται:
α) η πόλη της Κορίνθου, με σχόλια για τη μακραίωνη ιστορία της και τη «ρωμαϊκή αναγέννηση» της πόλης.
β) ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Κορινθίας, με εκτενή αναφορά στα αρχαιολογικά ευρήματα, αλλά και στον ιδιαίτερο χαρακτήρα του τοπίου. Ειδική μνεία γίνεται στο Ναό του Απόλλωνα, την Αγορά, αλλά και στο περίφημο «Βήμα», «μια από τις πιο συγκινητικές γωνίες όλης της Ελλάδας», όπως σχολιάζεται. Επιπλέον, ειδική αναφορά πραγματοποιείται στη συλλογή του Αρχαιολογικού Μουσείου.
γ) ο Ακροκόρινθος, «μια από τις πιο σημαντικές φυσικές οχυρώσεις της χώρας», ενώ σχολιάζεται η θέα από το λόφο.
δ) ο Ισθμός της Κορίνθου, με εκτενείς αναφορές στην ιστορία, την κατασκευή, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τη λειτουργία του, ενώ καταγράφεται και η εμπειρία του διάπλου.
ε) το Λουτράκι, με αναφορές στα από αρχαίων χρόνων γνωστά ιαματικά λουτρά του, αλλά και εκτενή περιγραφή της παραθεριστικής ατμόσφαιρας της περιοχής, των παραλιών, με σχόλια για την ηρεμία του τοπίου.
στ) η Μονή του Αγίου Παταπίου,
ζ) η Λιμνοθάλασσα Βουλιαγμένης, το τοπίο της οποίας περιγράφεται ως αλπικό.

Όπως ενημερωθήκαμε από τους παραγωγούς της εκπομπής, το αφιέρωμα είχε την υψηλότερη τηλεθέαση από όλα τα υπόλοιπα μέρη του προγράμματος, κατακτώντας μερίδιο τηλεθέασης 1,16% και 200.000 τηλεθεατές. Επισημαίνουμε ακόμη ότι το συγκεκριμένο αφιέρωμα είχε μέχρι στιγμής 128 αναπαραγωγές και 27 σχόλια στο λογαριασμό Facebook της εκπομπής, ενώ θετική ήταν η αποδοχή του και στα social media της ελληνικής Πρεσβείας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ:

Δημοσίευση: Μαρτίου 22, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η Κορινθία σε ντοκιμαντέρ της RAI3 (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator