"Μαύρο" στο MEGA - Μετά από 26 χρόνια;

0


Αβέβαιο το μέλλον στο MEGA

Αύριο κρίνεται η 26χρονη πορεία του Mega, μετά από μία ακόμη άκαρπη συνεδρίαση του Δ.Σ.
Η τελευταία προθεσμία για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έληξε την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι, αλλά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έδωσε άτυπη προθεσμία έως και τη Δευτέρα το πρωί. Αν δεν βγάλει λευκό καπνό, το αυριανό Δ.Σ. των μετόχων θα είναι το τελευταίο, καθώς σε αντίθετη περίπτωση η διαχείριση του καναλιού θα περάσει στις τράπεζες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real Life, οριστικά εκτός της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα μείνει ο ένας εκ των μετόχων κι έτσι η τελική έκβαση θα κριθεί από τους άλλους δύο. Ο ένας άνοιξε τα χαρτιά του, λέγοντας ότι θα μετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου βάζοντας όρους, μεταξύ των οποίων είναι η εφαρμογή στρατηγικού σχεδίου με σημαντικές περικοπές (πιθανόν και μετακόμιση του Mega), ώστε να εξυγιανθούν τα οικονομικά του. Ο ένας εκ των μεγαλομετόχων δεν άνοιξε τα χαρτιά του στην τελευταία συνεδρίαση, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ενώ οι διαβουλεύσεις και προσεγγίσεις των δύο πλευρών κορυφώνονται ενόψει της αυριανής μέρας.

Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία, το κανάλι θα περιέλθει στον έλεγχο της διαχειρίστριας τράπεζας, η οποία θα αναλάβει και το management, ορίζοντας νέο Δ.Σ. Μετά, η τράπεζα θα κληθεί να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει λογική εξυγίανσης αναζητώντας νέο επενδυτή ή αν θα επιλέξει να εντάξει την Τηλέτυπος Α.Ε. σε κάποιο από τα νομικά καθεστώτα για εταιρείες με οικονομικά αδιέξοδα.

www.newsbomb.gr
Δημοσίευση: Μαρτίου 06, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: ""Μαύρο" στο MEGA - Μετά από 26 χρόνια;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator