Καλλίρης: «Το κλείσμο κέντρου Υγείας τα Σαββατοκύριακα παραπέμπει σε τριτοκοσμική χώρα»!

0


«Το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Νεμέας τα Σαββατοκύριακα, μας παραπέμπει σε μία τριτοκοσμική Χώρα. Έτσι θέλουν να λειτουργεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αυτοί που κόπτονται για καλύτερη παροχή στην περίθαλψη των πολιτών.

Πρέπει να ξέρουν οι Νεμεάτες, και οι Νεμεάτισες και νομίζω ότι πρέπει να τους πληροφόρησε και ο Δήμαρχος ως όφειλε να κάνει, ότι το Κέντρο Υγείας Νεμέας είχε χαρακτηριστεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση, ως Κέντρο Υγείας άγονης γραμμής με όλα τα ευεργετήματα που προέβλεπε η σχετική νομοθεσία.

Η σημερινή Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας κατάργησε τον χαρακτηρισμό αυτό, της άγονης περιοχής, για το Κέντρο Υγείας Νεμέας και εν τη πράξη δρομολογεί και το μερικό κλείσιμό του.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, θα αντιδράσουν σ’ αυτές τις λογικές απαξίωσης και ήδη το Περιφερειακό Συμβούλιο ανέθεσε στο Διευθυντή Σεισμολογίας του ΕΜΠ κ. Σπυράκο, να μελετήσει το θέμα της καθίζησης του εδάφους στο Κέντρο Υγείας Νεμέας, ώστε να ολοκληρωθεί η μελέτη για την αναβάθμισή του μέσω του νέου ΕΣΠΑ.

Οι Νεμεάτες και οι Νεμεάτισες πρέπει να έχουν τη δική τους φροντίδα υγείας, σε μία ορεινή περιοχή που το κοντινότερο προς εξυπηρέτηση των πολιτών νοσοκομείο είναι αρκετά χιλιόμετρα μακριά.

Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να διεκδικούμε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και όλα τα Κέντρα Υγείας του Νομού να περιέλθουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου όπως προέβλεπε και ο Καλλικράτης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών».
Δημοσίευση: Μαρτίου 08, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Καλλίρης: «Το κλείσμο κέντρου Υγείας τα Σαββατοκύριακα παραπέμπει σε τριτοκοσμική χώρα»!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator