Παίρνουμε πρόσφυγες και μας δίνουν επιμήκυνση χρέους!

0


Μνημόνιο stop, λόγω προσφυγικού!

Αν και επίσημα η ελληνική κυβέρνηση δεν το... φωνάζει, ανεπισήμως και σε επίπεδο διπλωματικών διαβουλεύσεων προετοιμάζει το έδαφος ώστε το δυσεπίλυτο πρόβλημα των ανεξέλεγκτων προσφυγικών ροών να αποτελέσει μια «καλή» δικαιολογία να σταματήσει η σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή του τρίτου μνημονίου.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, στο μέγαρο Μαξίμου – αν και δεν το επιβεβαιώνουν - επιδιώκουν να κηρυχτεί η χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης προκειμένου οι θεσμοί:

1ον. Να βοηθήσουν τη χώρα με «ζεστό» χρήμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και

2ον. Να παγώσουν την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου και την αναπροσαρμογή του νέου προγράμματος που πρέπει να υπογραφεί με το ΔΝΤ. Το τελευταίο μάλιστα, αποτελεί τεράστιο πονοκέφαλο για την κυβέρνηση αν λάβουμε υπόψη την πρόσφατη αρθρογραφία του Πόλ Τόμσεν ο οποίος επιμένει ότι απαιτείται η λήψη νέων, ακόμα σκληρότερων μέτρων, για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό της επόμενης διετίας όπως το καταγράφει το ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Οι κίνδυνοι από την παραπάνω «στρατηγική» της ελληνικής κυβέρνησης είναι εξόχως ανησυχητικοί.

Η χώρα κερδίζει το έλασσον και χάνει το μείζον.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων, η χώρα θα κερδίσει μια πίστωση χρόνου ως προς τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει έναντι των δανειστών, χωρίς ωστόσο να διαγραφεί κανένα μέρος του χρέους.

Η θλιβερή υποβάθμιση όμως τουbrand name της χώρας θα είναι τόσο μεγάλη με τον κίνδυνο η κατάσταση να γίνει μη αναστρέψιμος.

Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει ο «φτωχός συγγενής» της Ευρωζώνης και να περάσει σε καθεστώς «αναπτυσσόμενης χώρας», με ότι κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει σε πολιτικό και γεωστρατηγικό επίπεδο.

Με βάση τα παραπάνω, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι εξαγγελίες περί παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και περί επενδύσεων πάνε περίπατο...

Ο τόπος είναι καταδικασμένος να παραμείνει στο βούρκο της μιζέριας, της εσωστρέφειας και των καρτών σίτισης που μοιράζει η «Πρώτη φορά Αριστερά».

Αν μη τι άλλο, τραγικό.

Κώστας Τσιτούνας
Πηγή CNN
Δημοσίευση: Μαρτίου 08, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Παίρνουμε πρόσφυγες και μας δίνουν επιμήκυνση χρέους!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator