Πρόσφυγας με αναπηρία: Δυο φορές πρόσφυγας, δυο φορές ανάπηρος

0


Οι εικόνες των τελευταίων ημερών αμείλικτες: χιλιάδες πρόσφυγες στα νησιά, σε στρατόπεδα, στον Πειραιά, στην Εθνική Οδό. Σκηνές, ύπνος στο ύπαιθρο, περπάτημα στη βροχή, χιλιάδες άνθρωποι ξαποσταίνουν σε πλατείες, παγκάκια, χωράφια, επιβατικούς σταθμούς, σε μια προσπάθεια να βρεθούν μακριά από τον πόλεμο και την ανέχεια. Ατέλειωτα καραβάνια απελπισίας και ελπίδας, έχουν φτάσει στην Ελλάδα και δεν μπορούν να φύγουν, μοναδική σπίθα ομορφιάς η αλληλεγγύη χιλιάδων Ελλήνων που συντρέχουν με ένα πιάτο φαγητό και ένα ζευγάρι παιδικά παπούτσια που περισσεύουν. Εικόνες που διαδέχονται η μια την άλλη: από τους μικρούς Αϊλάν στη 17χρονη Ζινό Χασάν, που φωτογράφησε ο Γιάννης Μπεχράκης, 3 μέρες τώρα στο αναπηρικό αμαξίδιο μπροστά στην πύλη των συνόρων στην Ειδομένη, και στον άντρα που, ως άλλος Αινείας, μεταφέρει στους ώμους τον ηλικιωμένο πατέρα του μέχρι τα σύνορα.

Είναι ευχής έργο ότι δεν χρειάζεται καμιά έκκληση στην ανθρωπιά, καθώς στην πλειοψηφία τους ο ελληνικός λαός αποδεικνύει έμπρακτα την αλληλεγγύη του και είναι σίγουρο ότι η Ιστορία έχει ήδη καταδικάσει τις λίγες, παράλογες, ρατσιστικές κραυγές μίσους. Αυτό που χρειάζεται είναι ακόμη μεγαλύτερη πίεση από την πλευρά της Ελλάδας στην ΕΕ να ανοίξει τα σύνορα και να υποδεχθεί τους πρόσφυγες. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. έχει ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Μετανάστευσης κ. Μουζάλα, έχει καταθέσει υπόμνημα με προτάσεις της, ειδικά για τους πρόσφυγες με αναπηρία, http://www.esaea.gr/press-office/27-our-actions/ydmhd/2757-protoboylia-e-s-a-mea-kai-toy-proedroy-tis-kai-proedroy-edf-i-bardakastani-gia-to-krisimo-prosfygiko-zitima , όπως και στον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δ. Αβραμόπουλοhttp://www.esaea.gr/our-actions/rest-actions/2758-protoboylia-gia-to-krisimo-prosfygiko-zitima-apo-tin-e-s-a-mea-kai-ton-proedro-tis-kai-proedro-edf-ioanni-bardakastani, με τον οποίο μάλιστα ο κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ως πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. και του EDF (Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία), έχει συνάντηση στις 15 Μαρτίου. Το EDF έχει επίσης απευθύνει έκκληση στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες με αναπηρία

Είναι απαραίτητο να ανοίξουν τα σύνορα, είναι απαραίτητο ένα δίκτυο που θα προσφέρει συμβουλευτική υποστήριξη, αναπηρικά αμαξίδια, βοηθήματα, φάρμακα κλπ., για την ανακούφιση έστω σε ένα βαθμό των προσφύγων και μεταναστών με αναπηρία, αυτής της τόσο ευάλωτης ομάδας, που αντιμετωπίζει τη διπλή διάκριση της αναπηρίας και της προσφυγιάς. άτομα με κινητική αναπηρία που μεταφέρονται στα χέρια είναι προσβολή για τον πολιτισμό μας και δυστυχώς μόνο μία από τις πάμπολλες όψεις του νομίσματος.

Η Ευρώπη έχει καθυστερήσει επικίνδυνα, είναι η ώρα της Ανθρωπότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193.
Τώρα μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις στο χώρο της Αναπηρίας στη νέα ιστοσελίδα της Ε.Σ.Α.μεΑ. www.esaea.gr και www.esamea.gr .
Δημοσίευση: Μαρτίου 01, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πρόσφυγας με αναπηρία: Δυο φορές πρόσφυγας, δυο φορές ανάπηρος"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator