Νοσοκομείο Κορίνθου: Δεν έχει γιατρούς, φάρμακα και υλικό αλλά έχει ελεύθερο ασύρματο ίντερνετ !!!

0


Για πρώτη φορά, 31 δημόσια νοσοκομεία της χώρας αποκτούν υπηρεσίες ασύρματης πρόσβασης και επικοινωνίας. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη ενεργοποιηθεί 536 σημεία από τα προβλεπόμενα 910 ασύρματης πρόσβασης (Wi-Fi Hotspot), σε 19 από τα προβλεπόμενα 31 νοσοκομεία που περιλαμβάνονται σε έργο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ψηφιακή Σύγκλιση.

Σε λίγες εβδομάδες θα τεθούν σε δημόσια χρήση και τα υπολειπόμενα σημεία των υπολοίπων 12 νοσοκομείων που καλύπτονται από το εν λόγω έργο με την επωνυμία «Ένταξη Νοσοκομειακών Μονάδων στο δίκτυο ΕΔΕΤ για την υποστήριξη ερευνητικών και κλινικών δραστηριοτήτων στην ιατρική και στη βιολογία, σε νεφoϋπολογιστικό περιβάλλον (Cloud Computing)»

Ο χρησιμοποιούμενος εξοπλισμός διαθέτει προηγμένα πρότυπα ασφάλειας και αξιοπιστίας, έτσι ώστε να προσφέρει υψηλές ταχύτητες σύνδεσης στους χρήστες φορητών συσκευών (κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες), να εξυπηρετεί ταυτόχρονα έναν πολύ μεγάλο αριθμό χρηστών, και να απαιτεί ελάχιστο διαχειριστικό φορτίο για την λειτουργία τους, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών. Με αυτήν την υποδομή παρέχεται ελεύθερη και ταχεία πρόσβαση στο Διαδίκτυο για τους ασθενείς, το προσωπικό, και τους επισκέπτες των νοσοκομείων.

Ο σχεδιασμός του έργου προβλέπει την ασφαλή κάλυψη των χώρων που φιλοξενούν ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνικό ή διοικητικό προσωπικό, για την διευκόλυνση της πρόσβασης όλων σε ψηφιακές εφαρμογές και δεδομένα μεγάλης κλίμακας, επιτρέποντας στο άμεσο μέλλον την υποστήριξη συγχρονων εφαρμογών e-Health (electronicHealth) και m-Health (mobile-Health), υποστηρίζοντας αποφασιστικά την τεχνολογική εξέλιξη των υπηρεσιών ηλεκτρονικής υγείας.

Το έργο καλύπτει επίσης σημαντικό μέρος από τις σύγχρονες ανάγκες επικοινωνίας των ανθρώπων που εργάζονται ή νοσηλεύονται σε δημόσιες νοσοκομειακές μονάδες, με τη χρήση έξυπνων συσκευών νέας τεχνολογίας.

Τα νοσοκομεία τα οποία μέχρι σήμερα απέκτησαν την υποδομή περιβάλλοντος ασύρματης δικτυακής πρόσβασης είναι:

1. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

2. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ»

3. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ

4. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

5. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ»

6. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ

7. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

8. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

9. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

10. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

11. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

12. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ

13. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

14. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ & ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ

15. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

16. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

17. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

18. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

19. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Δημοσίευση: Μαρτίου 02, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Νοσοκομείο Κορίνθου: Δεν έχει γιατρούς, φάρμακα και υλικό αλλά έχει ελεύθερο ασύρματο ίντερνετ !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator