Πλημμυρίζουν την Κόρινθο… που θα έκλειναν !!!

0


Αδοξο τέλος για περίπου 150 παράτυπους μετανάστες από το Πακιστάν είχε το ταξίδι από την Τουρκία στη Λέσβο καθώς κατά την παραμονή τους στο νησί τέθηκαν υπό κράτηση και μεταφέρθηκαν σήμερα στον Πειραιά προκειμένου να μεταβούν κατευθείαν στο τμήμα Μεταγωγών.

Στο λιμάνι κλούβες της ΕΛ.ΑΣ περίμεναν τους παράτυπους μετανάστες προκειμένου να τους μεταφέρουν στο Μεταγωγών. Σύμφωνα με πληροφορίες οι περίπου 150 μετανάστες που εντοπίστηκαΝ να έχουν μπει παράνομα στη χώρα, μεταφέρθηκαν με πλαστικές χειροπέδες μίας χρήσης με το Blue Star 1 από τη Μυτιλήνη στον Πειραία.

Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό με μεγάλη ομάδα μεταναστών να ταξιδεύει με χειροπέδες.

Στο πρωινό του Mega μίλησε ένας εκ των 150 μεταναστών λέγοντας ότι φοράνε όλοι χειροπέδες. Πρόσθεσε ότι άλλοι πέρασαν στην Ελλάδα από την Τουρκία με βάρκες πριν από 25 ημέρες και άλλοι πριν από 10 ημέρες, ότι δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα και ότι πλήρωσαν 1.000 ευρώ στους δουλεμπόρους για να τους περάσουν στα ελληνικά νησιά από τα τουρκικά παράλια.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Λιμενικού Νίκο Λαγκαδιανό που μίλησε στο MEGA η εξέλιξη αυτή δεν αφορά το Λιμενικό αφού στην υπόθεση έχει εμπλακεί το Μεταγωγών.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του συντονιστικού για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης διέψευσε το γεγονός ότι οι μετανάστες ήταν δεμένοι εν πλω, τονίζοντας ότι η ενημέρωση που έχει από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι πως τους περάστηκαν χειροπέδες μιας χρήσης στη Μυτιλήνη, τις οποίες δεν φορούσαν στο καράβι, όπου ήταν «σε περιορισμένο χώρο, αλλά όχι δεμένοι».

Μάλιστα, ο κ. Κυρίτσης είπε πως «το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υποστηρίζει πως δεν έχει γίνει καμία σύλληψη» και ότι «πούλμαν» θα παραλάβουν τους μετανάστες για να τους μεταφέρουν από το καράβι σε κλειστό τύπου κέντρο.

Στις εικόνες που μεταδόδηκαν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ωστόσο,  διακρίνονταν δύο κλούβες της αστυνομίας οι οποίες μπήκαν στο πλοίο για να παραλάβουν τους μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παράτυποι μετανάστες θα μεταφερθούν στο κλειστό κέντρο Κορίνθου, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της απέλασης.

http://moriasnews.gr/?p=68098
Δημοσίευση: Μαρτίου 22, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πλημμυρίζουν την Κόρινθο… που θα έκλειναν !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator