Φωτιά στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών έβαλε ο Τσιπρας: Δεν τον πιστεύουν οι πολιτικοί αρχηγοί

0


Φωτιά στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών έχει βάλει ο Αλέξης Τσίπρας. Μικρές οι προσδοκίες από την σύσκεψη της Παρασκευής αφού οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί βάζουν θέμα αξιοπιστίας.

Του Γ. Δημοσχάκη

Φωτιές στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών έχει ανάψει ήδη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος έχει πυροδοτήσει το κλίμα με τις δηλώσεις του κατά της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. Την ίδια στιγμή που το Μαξίμου αναζητά συμμάχους και επιδιώκει συμφωνία με τα υπόλοιπα κόμματα για την χάραξη εθνικής γραμμής στο προσφυγικό που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτήν την περίοδο στην χώρα, η επιλογή της κυβέρνησης να εντείνει την εντείνει την πολιτική αντιπαράθεση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών για την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και θέτει εν αμφιβόλω την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος. Ακόμα και οι προαναγγελία της αξιοποίησης του βέτο από την πλευρά του Πρωθυπουργού ενόψει της Συνόδου Κορυφής δημιούργησε εστία πόλωσης και σύγκρουσης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης την ίδια στιγμή που ο αριθμός των προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα αυξάνεται ώρα με την ώρα καθώς τα σύνορα και οι διέξοδοι προς τον Βορρά παραμένουν κλειστά και οι ροές αυξάνονται παρά την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ιδιαίτερα επιφυλακτικός να δώσει, εάν ζητηθεί, εν λευκώ εξουσιοδότηση στον Πρωθυπουργό. Η ΝΔ υποστηρίζει ότι «δεν χρειάζονται βεβιασμένες και μονομερείς επιλογές, που βαθαίνουν την απομόνωση της χώρας και τραυματίζουν περαιτέρω την αξιοπιστία της». Σύμφωνα με τη Ν.Δ. η κυβέρνηση δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, καθώς αποδεικνύεται ανίκανη να εφαρμόσει ένα σχέδιο αντιμετώπισης της έκτακτης κατάστασης και επιμένουν ότι θα απαιτηθούν πολύ περισσότερα για τη διαχείριση της κρίσης.
Η ΝΔ κατέθεσε δέσμη 6 προτάσεων, τις οποίες και θα παρουσιάσει και στη σύσκεψη των αρχηγών και οι οποίες είναι: αξιοποίηση του συνόλου του κρατικού μηχανισμού, συμπεριλαμβανομένων των Ενόπλων Δυνάμεων, δημιουργία εντός εβδομάδος όλων των απαιτούμενων «φυλασσόμενων ανοικτών αλλά και “κλειστών” χώρων προσωρινής διαμονής», βελτίωση του συντονισμού ανάμεσα στις κρατικές υπηρεσίες και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, διασφάλιση ότι η νατοϊκή δύναμη θα συμβάλει αποφασιστικά, μαζί με τον FRONTEX, στην αποτροπή των μεταναστευτικών ροών, αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου κονδυλίου και αίτημα για έκτακτη οικονομική επιχορήγηση από την Ε.Ε., παράλληλες πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της διεθνούς εικόνας της χώρας.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φ. Γεννηματά έδωσε σκληρή απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα που κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι συμπλέει με την Δεξιά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση CRETA. H πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι εκείνος που επέλεξε να κυβερνήσει με ένα ακροδεξιό κόμμα, υλοποιώντας σκληρές δεξιές πολιτικές, σημειώνοντας με νόημα «Γύρισε ο γάιδαρος και είπε τον πετεινό…κεφάλα!» Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Γεννηματά πρώτη είχε ζητήσει την σύγκλιση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών πριν από την Σύνοδο Κορυφής.

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό, με αφορμή τη συνέντευξή του στο Star, άσκησε και το Ποτάμι. Το κόμμα χαρακτηρίζει αναξιόπιστο τον κύριο Τσίπρα, ενώ αναφορικά με το μεταναστευτικό και το επικείμενο συμβούλιο αρχηγών επισημαίνει πως «αν η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την Παρασκευή στήνεται στο πνεύμα «όλα καλά τα κάναμε και στον ίδιο δρόμο θα συνεχίσουμε» η αποτυχία είναι προδιαγεγραμμένη».

Αντίστοιχα και ο Βασίλης Λεβέντης δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει στην περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώξει να θέσει βέτο στην Ε.Ε. «Εγώ βέτο (στη σύσκεψη των αρχηγών) δεν δίνω! Γιατί βέτο κάνουν όσες χώρες χάνουν το παιχνίδι. Τότε πρέπει να φύγει ο κ. Τσίπρας.Αν ζητήσει βέτο καλό είναι να τα μαζεύει. Διότι βέτο, όσοι θέτουν, έχουν χάσει το παιχνίδι της διπλωματίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, αναφερόμενος στην απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών που συγκαλείται την Παρασκευή, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM», χαρακτηρίζοντας το βέτο κατ’ ελάχιστον ηλιθιότητα. «Ελπίζω να μην το έχει βάλει ούτε στο νου του, ο Τσίπρας αυτό, διότι δείχνει, την προεξοφλημένη αποτυχία της διπλωματίας», είπε χαρακτηριστικά.
Δημοσίευση: Μαρτίου 03, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Φωτιά στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών έβαλε ο Τσιπρας: Δεν τον πιστεύουν οι πολιτικοί αρχηγοί"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator