Το Καραμανλιστάν!

0


«Σαν σήμερα, πριν 12 χρόνια, ο Κώστας Καραμανλής κέρδισε τις εκλογές κι έγινε ένας από τους δύο σημαντικότερους πρωθυπουργούς της Μεταπολίτευσης», έγραψε χαρακτηριστικά ο Αντώναρος.

Υποθέτω βάσιμα ότι ο έτερος «σημαντικότερος» έφερε το ίδιο ακριβώς όνομα, αλλά λίγη σημασία έχει αυτό. Μια λογική και δίκαιη απαίτηση θα ήταν η Ελλάδα να μετονομαστεί σε Καραμανλιστάν. Θα της ταίριαζε περισσότερο, αλλά αυτό είναι μια πρόταση την οποία αφήνουμε να επεξεργαστεί ο κ. Αντώναρος όταν συνέλθει από τα ρίγη συγκίνησης της επετείου. Με τόση προσφορά είναι το λιγότερο που χρωστά το Έθνος στο «Εθνικό του Κεφαλαίο».

Είναι προφανές ότι τελικά το μοναδικό που διασώθηκε από την κρίση είναι το «Εθνικό Κεφαλαίο» του Κώστα Καραμανλή και απορώ γιατί το Έθνος υπνώττει και δεν τρέχει να πέσει στα γόνατα του …αυγατισμένου «Εθνικού Κεφαλαίου» να ικετέψει την σωτηρία του. Να επιστρέψει και να βάλει τάξη. Ξέρει το «Εθνικό Κεφάλαιο» και έχει να επιδείξει μοναδικές επιδόσεις: μέσα σε πέντε χρόνια διπλασίασε τις κρατικές δαπάνες και τριπλασίασε τις φαρμακευτικές, εκτόξευσε τη θέση της χώρας στους παγκόσμιους δείκτες διαφθοράς, καταβαράθρωσε κατά 50 θέσεις την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και φεύγοντας πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ πρωτογενούς ελλείμματος 25 δις!

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από τα επιτεύγματα του; Την εισαγωγή των Παυλοπούλιων συνεντεύξεων στο δημόσιο; Τα αποκαΐδια του μισού δασικού πλούτου της χωράς που μας άφησε ως φούμαρα ή την κεκαυμένη Αθήνα;

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από τον «σημαντικότερο»; Το ότι διόρισε διοικητή της ΕΥΠ τον Παπαγγελόπουλο και υπουργό ναυτιλίας τον Πάνο Καμμένο ή εκείνον τον Ζαχόπουλο που έπεσε από τον πέμπτο όροφο - ένας θεός ξέρει από τι ωθούμενος;

Δημοσίευση: Μαρτίου 10, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το Καραμανλιστάν!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator