«Καρφιά» Γλέζου: «Τι είναι τελικά η Ειδομένη; Σύγχρονο Νταχάου ή… εικόνα τιμητική για την Ελλάδα;»

0


«Φαρμακερά βέλη» κατά της κυβέρνησης και των υπουργών Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά εξαπέλυσε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος.

Σημειώνεται η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος χαρακτήρισε τον προσφυγικό καταυλισμό της Ειδομένης ως «σύγχρονο Νταχάου». Σε άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται τις δηλώσεις Κουρουμπλή, αλλά και τη δήλωση του υπουργού Πολιτισμού Αρ. Μπαλτά, ο οποίος είπε ότι η εικόνα στην Ειδομένη είναι «τιμητική για την Ελλάδα» και αναρωτιέται:

Αναλυτικά το άρθρο του Μανώλη Γλέζου:

«Τι λοιπόν είναι από τα δύο; «Σύγχρονο Νταχάου»; ή «εικόνα τιμητική για την Ελλάδα;».

Ανάμεσα στις αντιθετικές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά αυτοί που βγαίνουν χαμένοι, είναι όσοι προσπαθούν να βάλουν σε μια λογική σειρά τα γεγονότα και να δουν αν υπάρχει λύση στο δράμα των ανθρώπων που είναι εγκλωβισμένοι εκεί.

Τι λοιπόν είναι από τα δύο; «Σύγχρονο Νταχάου»; ή «εικόνα τιμητική για την Ελλάδα»;

Και οι δύο υπουργοί αναφέρονται στην πρόθεση του Ελληνικού κράτους να μην νομιμοποιήσει με την παρουσία του, την δημιουργία οργανωμένου χώρου υποδοχής στο συγκεκριμένο σημείο.

Εκεί που άλλος υπουργός, ο Γιάννης Μουζάλας, στην περίφημη συνέντευξη στον Παύλο Τσίμα, προσπάθησε να θέσει νομικά κωλύματα και να αποκλείσει την πιθανότητα οργανωμένης στήριξης στον συγκεκριμένο χώρο.

Ο ανθρωπισμός μας λοιπόν εξαντλείται μπροστά στα κλειστά σύνορα.

Οι σκοπιμότητες πάνω από τις υποχρεώσεις μας απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην συγκεκριμένη περίπτωση, η απόφαση ότι οι πρόσφυγες πρέπει να μοιραστούν ανά την επικράτεια, και δεν πρέπει να παραμείνουν στην Ειδομένη.

Ο παραλογισμός, να βλέπουμε τα εμπορεύματα να περνάνε ελεύθερα στις σιδηροδρομικές γραμμές της Ειδομένης, και οι «άνθρωποι-εμπόρευμα», δέσμιοι αποφάσεων αξίας πολλών δισεκατομμυρίων που θα διακινηθούν ανάμεσα στην Ε.Ε., την Τουρκία, την Ελλάδα.

Την Ελλάδα, στην οποία η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα μοιράσει τους πρόσφυγες ανά την επικράτεια και στη συνέχεια θα εξασφαλίσει κονδύλια, προσλήψεις, ίσως και ανάπτυξη πάνω στα χαμένα όνειρα και ελπίδες των προσφύγων που δεν πρόλαβαν να περάσουν και έμειναν παρά τη θέλησή τους εδώ.

«Σύγχρονο Νταχάου»

Υπάρχει μια διαφορά Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Εκείνο το Νταχάου υπήρχε σαν αποτέλεσμα μια απόφασης ενός κράτους να είναι παρών.

Το «σύγχρονο» υπάρχει σαν αποτέλεσμα μιας απόφασης ενός κράτους το οποίο θέλει να είναι απών».
Δημοσίευση: Μαρτίου 19, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Καρφιά» Γλέζου: «Τι είναι τελικά η Ειδομένη; Σύγχρονο Νταχάου ή… εικόνα τιμητική για την Ελλάδα;»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator