Γ. ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ… ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΘΡΥΨΑΛΑ

0


Το τέθριππο που θα έφερνε τη κοσμογονία στη Περιφέρεια της αειφορίας πάλι εκτροχιάστηκε! Πάλι δεν έφτασε στο προορισμό του, πάλι ξέμεινε από ενέργεια. Η απένταξη του πολλαπλά κακοποιημένου έργου της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ Πελοποννήσου προβάλει σαν αναμφισβήτητο γεγονός ! Μέχρι και χθες κρατιόταν σαν εφτασφράγιστο μυστικό από την Αρχή , που προσπαθούσε με τα συνήθη μισόλογα, τα χιλιοειπωμένα στερεότυπα, τις μεγαλοστομίες και τα ψέματα να αρνηθεί την πραγματικότητα.

Τα πράγματα όπως ξαφνικά σοβάρεψαν! Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια !

Το ένοχο μυστικό αποκαλύφθηκε και μαζί του χάθηκαν αύτανδρα και τα 31 εκατομμύρια!

Η αποκατάσταση των ανοιχτών Περιβαλλοντικών πληγών των 82 Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων παραπέμπεται στο άγνωστο , σε αναζήτηση άλλης πηγής χρηματοδότησης ! Θα αναμένει καθώς φαίνεται πολλά «τέρμινα» ακόμη για να ολοκληρωθεί .

Η ολιγωρία της Αρχής πάλι «έγραψε» !

Ένα έργο που το πήρε από το ΦΟΔΣΑ και τους Δήμους μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» με την εκπνοή του 2011 , αφού το «έβρασε » επί μία τετραετία πήγε να το δημοπρατήσει λίγο πριν την λήξη του ΕΣΠΑ και λογικό πλέον ήταν το έργο να μην προφθάσει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31.12.2015, να μην περάσει σαν έργο «γέφυρα» στον τρέχον ΣΕΣ και επομένως δεν άργησε η μοιραία κατάληξη!

Η απένταξη επήλθε κατ΄ανάγκη σαν έπαθλο της σβελτάδας των θαυματοποιών!

Το πολυσυζητημένο event εξελίχτηκε σε τραγωδία!

Την ίδια τύχη βέβαια θα έχουν και άλλα Περιφερειακά έργα του ΕΣΠΑ αλλά μέχρι τότε «σιγή ασυρμάτου» από την Αρχή και την ΕΔΑ! Θα τα μαθαίνουμε με το σταγονόμετρο όταν θα είναι αδύνατη περαιτέρω η απόκρυψη αυτής της εξέλιξης. Η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ ήταν ο εξάγγελος.

Δεν μπορεί βέβαια κανείς εχέφρων πολίτης αυτού του καθημαγμένου τόπου να επιχαίρει για αυτή την τροπή. Πάει πίσω για μια ακόμη φορά αυτός ο τόπος. Θα εξακολουθήσει να αποτελεί το παράδειγμα προς αποφυγή με τους ανεξέλεγκτους ΧΑΔΑ και όχι μόνον. Όμως τα έργα και οι ημέρες της Αρχής είναι το ζητούμενο, αυτή κρίνεται, αυτή λογοδοτεί.

Είναι αδήριτη νομοτέλεια η εξαργύρωση της ολιγωρίας και αλίμονο αν αδυνατείς να την προβλέψεις ! Όταν αφήνεις το χρόνο και περνάει ανεκμετάλλευτος και δημοπρατείς έργο στην «τούρλα του Σαββάτου» θα υποστείς και τις συνέπειες.

Πολιτική ανεπάρκεια, ατολμία, άγνοια κινδύνου, έλλειψη ενδιαφέροντος, έωλοι υπολογισμοί! Όλα συστατικά στοιχεία μιας εδραίας ιδεολογίας που επικρατεί στο τοπικό γκουβέρνο.

Το καθένα ξεχωριστά και όλα μαζί συνθέτουν την ουσία του προβλήματος.

Ως πολίτες πλέον αυτής της «άκρης» δεν έχουμε παρά να περιμένουμε να δούμε τη συνέχεια. Χάνεται όμως χρόνος, χάνονται χρηματοδοτήσεις, χάνεται η ευκαιρία για μια επιτέλους ανάταξη.

Κομμάτια και θρύψαλα στο τόπο των « θαυμάτων».

Ένα είναι βέβαια σίγουρο, ότι ούτως ή άλλως κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από το παρόν του. Η προσπάθεια αλλαγής του προσώπου μιας καθηλωμένης περιοχής απαιτεί δουλειά, όραμα, σωφροσύνη, λιγότερη αλαζονεία και περίσσευμα ενεργητικότητας. Στη Πελοπόννησο από ότι διαφαίνεται καιρό τώρα πέσαμε σε ληγμένη παρτίδα του «ιαλουρωνικού», κάθε άλλη εξήγηση αποκλείεται !

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Δημοσίευση: Μαρτίου 09, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γ. ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ… ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΘΡΥΨΑΛΑ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator