Ο Μάρδας απειλεί με πόλεμο, αλλά οι Τούρκοι τον έχουν…

0


Το χαβά τους οι Τούρκοι στο Αιγαίο με τις παραβιάσεις

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Για να το ξεκαθαρίζουμε, οι τούρκοι το πρώτο πράγμα που σκέφτονται το πρωί και το τελευταίο που θυμούνται το βράδυ πριν κοιμηθούν, είναι η… ελληνοτουρκική φιλία. Στο μεσοδιάστημα, είναι πολύ απασχολημένοι και την… ξεχνούν.

Έτσι, μία μόλις ημέρα μετά την περίφημη δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα σχετικά με τις παραβιάσεις ότι ή πρέπει να δοθεί διπλωματική λύση ή η εναλλακτική είναι πόλεμος (την οποία έτρεξε ο ίδιος να ανασκευάσει δηλώνοντας ότι διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του), οι Τούρκοι προχώρησαν σε νέες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου με ένα και μοναδικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό αεροσκάφος προέβη σε τέσσερις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας καθώς δεν κατέθεσε σχέδιο πτήσης και σε οκτώ παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Σύμφωνα, πάντως, με το ΓΕΕΘΑ, το αεροσκάφος αναγνωρίστηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες "κατά πάγια τακτική". Και προφανώς ο κ. Μάρδας υπέβαλε την τουρκική παραβατικότητα σε όλους τους "αρμόδιους" της Δύσης...

Όμως, επειδή η περίφημη ελληνοτουρκική φιλία, που χτίζεται από την ειδική επιτροπή σοφών των δύο χωρών, είναι κάτι περισσότερο από «ιδεώδες» για τους τούρκους πολιτικούς (ιδιαίτερα της κυβέρνησης του κόμματος Ερντογάν), την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντούσε στη Σμύρνη τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, στην τουρκική Βουλή ο υπουργός Οικονομίας Νατζί Αγμπάλ απήγγειλε ποίημα που αναφερόταν στον "άπιστο Έλληνα".
Μια κίνηση που προκάλεσε αντιδράσεις από πλευράς της τουρκικής αντιπολίτευσης.
Το ποίημα του Ισμέτ Οζέλ που διάβασε μέσα στη Βουλή της Τουρκίας ο υπουργός Οικονομίας της κυβέρνησης Νταβούτογλου, Νατζί Αγμπάλ, λέγεται "Πίστη" και αναφέρει επακριβώς:
«Δεν ακούγεται πια το εζάν (η ισλαμική προσευχή),
στους άμβωνες καρφώθηκαν σταυροί,
ο άπιστος Έλληνας έβαλε τη σημαία του στα τζαμιά, παντού.
Αφού είναι έτσι, έλα αδελφέ μου ας δώσουμε όλοι τα χέρια,
ας σκάσουμε τις βόμβες για να σωπάσουν οι καμπάνες παντού...».
Εάν υποθέσουμε πως δεν υπήρχε η πολυδιαφημισμένη «ελληνοτουρκική φιλία», αναρωτιόμαστε… τι θα έκαναν οι γείτονες στο Αιγαίο και στην Ελλάδα; Αλλά αυτή η ερώτηση είναι… «αφελής», αφού η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας φροντίζει να «ποτίζει» επαρκώς αυτή την «φιλία», έστω και αν είναι η μόνη που φροντίζει έως και σήμερα για την… διατήρησή της!

Δημοσίευση: Μαρτίου 20, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Μάρδας απειλεί με πόλεμο, αλλά οι Τούρκοι τον έχουν…"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator