«Βάρκα γιαλό» η κυβέρνηση Τσίπρα

0


Η επιβεβλημένη αναβολή της αποψινής συζήτησης στη βουλή (η πρωτοβουλία ανήκει στον Τσίπρα) για τη δικαιοσύνη, τη διαφθορά και τη διαπλοκή, ύστερα και από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες μαρτυράει ότι το μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται «αλλού γι’ αλλού» και έχει αναγάγει σε πυξίδα της πολιτικής του τη μικροπολιτική και τον καιροσκοπισμό.

Έπρεπε να ζήσει ξανά τους δικούς της «δίδυμους πύργους» η Ευρώπη για να καταλάβει η παρέα του Τσίπρα πόσο εκτός πραγματικότητας βρίσκεται και πορεύεται χωρίς σχέδιο, χωρίς πυξίδα αλλά με μοναδικό γνώμονα τη χρήση σκελετών για να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία προς το χειρότερο.

Εκτός αυτού όμως έρχεται στην επιφάνεια με κραυγαλέο τρόπο αυτή τη φορά και το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να πορεύεται χωρίς κανένα σχέδιο και με μοναδική του έννοια το ροκάνισμα του πολιτικού χρόνου και στηρίζει την όποια πολιτική του σε λανθασμένες ή εξωπραγματικές παραδοχές.

Το χτύπημα στην πρωτεύουσα της ΕΕ ήρθε να καταδείξει στην πραγματικότητα πρώτον ότι ο Τσίπρας δεν έχει εξασφαλίσει καμία εγγύηση για την εφαρμογή της συμφωνίας για το προσφυγικό. Και μόνο το γεγονός ότι την ώρα που έσκαγαν οι βόμβες ο Τσίπρας έπαιρνε τηλέφωνο την Μέρκελ για να της ζητήσει να πιέσει την Τουρκία για να εφαρμόσει τη συμφωνία είναι από τις τραγικές ειρωνείες της ιστορίας που δείχνει έναν πρωθυπουργό με πλήρη άγνοια και ολοκληρωτική ανικανότητα πρόβλεψης της κατάστασης. Όχι των συγκεκριμένων γεγονότων (κανείς λογικός άνθρωπος δεν ζητάει κάτι τέτοιο), αλλά των τάσεων που διαγράφονται στην διεθνή σκηνή για να μπορεί να βρίσκεται σε ετοιμότητα για τα γεγονότα και να μην δεσμεύεται από οποιεσδήποτε συμφωνίες που μπορεί να γυρίσουν μπούμερανγκ.

Δεύτερον και αυτό το χτύπημα στις Βρυξέλλες έρχεται να καταδείξει ότι η «αιώνια μάχη» στην οποία επιδίδεται λεκτικά για την αλλαγή της «νεοφιλελεύθερης Ευρώπης» και της «Ευρώπης φρούριο» πατάει σε σαθρές βάσεις στο βαθμό που δεν είναι συνειδητή απάτη του ΣΥΡΙΖΑ για να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες πρωτίστως στους αριστερούς ψηφοφόρους. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε μια κυβέρνηση που δεν ξέρει «που της πάνε τα τέσσερα». Κυριολεκτικά να γελοιοποιείται. Κορυφαίο παράδειγμα είναι να μην ξέρει ο συντονιστής από το Μαξίμου αν οι Πακιστανοί μετανάστες έχουν καταπλεύσει ή αν έχουν αποβιβαστεί από το πλοίο που έφτασε στον Πειραιά και αν φορούσαν ή όχι χειροπέδες και αν αυτό έγινε κατά τον πλου του πλοίου ή όχι.

Το μόνο που μας σώζει είναι τελικά το ότι επειδή γίναμε παρίες της Ευρώπης και αποθήκη της μάλλον δεν κινδυνεύουμε άμεσα από τρομοκρατικά χτυπήματα τουλάχιστον αυτού του επιπέδου και είδους που γίνονται στην καρδιά της Ευρώπης. Αλλά αυτό είναι απλά ένα τυχαίο γεγονός και πάλι ανεξάρτητο από την διαχειριστική ικανότητα της κυβέρνησης του Τσίπρα που στον τομέα αυτό έχει πιάσει πάτο.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαρτίου 23, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Βάρκα γιαλό» η κυβέρνηση Τσίπρα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator