O κόσμος θέλει πολεμιστές στη ΝΔ

0


Μας το είπαν και δεν το πιστεύαμε. Ο Τσίπρας, λένε οι πληροφορίες μας, σκέφτεται πολύ σοβαρά να πάει σε εκλογές, ίσως και πριν από το Πάσχα ενώ το πιο… κουλό σενάριο είναι το δημοψήφισμα.

Το πρώτο ενδεχόμενο είναι πιθανό, το δεύτερο μόνο ως ανοησία συριζαίϊκη θα μπορούσε να ειπωθεί. Ωστόσο, η προσφυγή στις κάλπες είναι μια από τις σκέψεις που ακούγονται όλο και περισσότερο στο Μαξίμου. Μάλιστα, ανώτατος οικονομικός παράγοντας σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες του δεν αποκλείει το σενάριο των εθνικών εκλογών επισημαίνοντας ωστόσο πως ούτε τα προβλήματα θα λυθούν ως δια μαγείας, η δε οικονομία θα πληγεί απίστευτα και η διεθνής εικόνα της χώρας και η αξιοπιστία της θα πάει στα Τάρταρα.

Κανέναν δεν συμφέρουν αυτή την ώρα οι εκλογές. Ούτε καν τη ΝΔ γιατί είναι σίγουρο ότι δεν μπορούν να χρεωθούν αυτοί τα εγκλήματα του Τσίπρα. Όπως έστρωσε ας κοιμηθεί. Ο δε πρωθυπουργός βλέπει τις εκλογές ως μια πιθανή διέξοδο και προσωπική του ασπίδα.

Αν πάει τώρα σε εκλογές και παίξει το χαρτί του αντιμνημονιακού που δεν αποδέχθηκε τις πιέσεις των ξένων έχει μεγάλες ελπίδες να πετύχει μια αξιοπρεπή ήττα και λιγότερες ελπίδες ακόμη και να προηγηθεί. Ο Τσίπρας, όπως και στο δημοψήφισμα που ήθελε να επικρατήσει το «ναι», θα ήθελε να χάσει στις εκλογές, να αναλάβει άλλος την «καυτή πατάτα» και αυτός να κάνει… πολιτική κούρα μέχρι να ξανάρθει νικητής. Αυτό δεν είχε κάνει και το ίνδαλμά του ο Ανδρέας. Έφυγε το 1989 σχεδόν… φυλακισμένος και ατιμασμένος και γύρισε νικητής κατατροπώνοντας τον Μητσοτάκη.

Απ’ ότι μαθαίνουμε και στη ΝΔ ξύπνησαν κι έχουν θέσει το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα. Ωστόσο στη Συγγρού κινούνται με αργούς ρυθμούς, δεν έχουν συντάξει προγράμματα, δεν έχουν αναλύσει την πειστική απάντηση που πρέπει να δώσουν στον ελληνικό λαό προκειμένου να τον πείσουν ότι άλλαξαν.

Δεν έχουμε ακούσει καμιά ουσιαστική πρόταση από τον Κ. Μητσοτάκη παρά μόνο κατηγορίες κατά της κυβέρνησης. Όμως η αντιπολίτευση είναι για να δώσει και ελπίδα, προσδοκία, κουράγιο στον ελληνικό λαό. Η ΝΔ ακόμη δεν έχει κάνει συνέδριο το οποίο προορίζεται για τα τέλη Απριλίου. Η ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος είναι θολή, στελέχη που θα αναδειχθούν και θα αποδείξουν ότι μπορούν να γίνουν υπουργοί είναι ελάχιστοι. Βλέπουμε ξανά τους ίδιους που έχουν καταδικαστεί από το λαό. Τον Δένδια, τον Σταϊκούρα, τον Γιακουμάτο, τη Βούλτεψη να στηρίζουν τις όποιες θολές θέσεις του κόμματος υπάρχουν. Δεν έχουμε ακούσει ακόμη μια σοβαρή πρόταση για το Προσφυγικό, για το Ασφαλιστικό, για τα Ταμεία που καταρρέουν, για την οικονομία που διαλύεται, για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Ευχολόγια, υπεκφυγές και μια χαλαρή προσπάθεια να δείξει η ΝΔ ότι μπορεί. Ο Τσίπρας τους χτυπάει σαν το χταπόδι, για τη λίστα Μπόργιανς, για την οικονομία, για σχέσεις των εκβιαστών με στελέχη της ΝΔ αλλά κανείς από τη Συγγρού δεν απαντά επί της ουσίας. Ο κόσμος νομίζει ότι όσα λέει ο Τσίπρας είναι αληθινά αφού δεν υπάρχει ανταπάντηση, δεν υπάρχει αντίλογος με επιχειρήματα. Λες και κάποιοι θέλουν να ξεχαστεί το παρελθόν της ΝΔ, πότε ήταν κυβέρνηση και τι έκανε για να σώσει τη χώρα. Λες και ο Μητσοτάκης δεν ήταν στην κυβέρνηση όταν έδιναν αγώνα για να γλιτώσει η χώρα την καταστροφή.

Αν λοιπόν ο Τσίπρας ετοιμάζει σχέδια εκλογών και απηνή πόλεμο κατά της ΝΔ με όλα τα μέσα, θεμιτά και αθέμιτα, τότε και ο Κυριάκος πρέπει να απαντήσει. Δεν μπορεί να σέρνονται κατηγορίες και να αφήνονται λάσπες στον ανεμιστήρα. Ο κόσμος θέλει αντιπολίτευση και σκληρή μάχη για να φύγουν οι εγκληματίες. Δεν θέλει πολιτικούς που το μόνο που θα κάνουν είναι να περιμένουν πότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει...

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 28, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "O κόσμος θέλει πολεμιστές στη ΝΔ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator