Τσίπρας: Ο Ψυχάρης μου ζητούσε διαγραφή δανείων και έλεγχο του Μega. Το λόγο έχει η δικαιοσύνη

0


Η διαπλοκή βρίσκεται μάλλον με τη πλάτη στο τοίχο. Εχοντας χάσει τα βασικά της στηρίγματα στην εξουσία και κινδυνεύοντας να χάσει την επιρροή της, πυροβολεί τα πόδια της και ομολογεί τις υπόγειες διαδρομές της.

Αγνωστες πτυχές του ενός πολέμου του παρασκηνίου, τον οποίο διεξάγουν οι εκπρόσωποι της διαπλοκής για να ελέγξουν την ενημέρωση, να εξασφαλίσουν πλήρη ασυλία και στη συνέχεια να πλήξουν την κυβέρνηση και να επιτύχουν αναστολή της αδειοδότησης των καναλιών, αποκαλύπτονται και επιβεβαιώνονται από επίσημη ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, ο εκδότης και πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, Στάυρος Ψυχάρης, ζητούσε επίμονα από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, πριν ακόμη τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και ενόψει της βέβαιης νίκης του σ΄αυτές, να παρέμβει ώστε να του διαγραφούν και επομένως να του χαρισθούν τα υπέρογκα δάνεια που είχε πάρει από ελληνικές τράπεζες. Του ζητούσε ακόμη και να τον βοηθήσει, διαμεσολαβώντας πολιτικά, προκειμένου να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του Μega.

Αφορμή για την ανακοίνωση αποτέλεσε το κεντρικό δημοσίευμα της εφημερίδα το Βήμα, με τίτλο, «ο πρόεδρος, ο εκδότης και η γάτα των Ιμαλαϊων», το οποίο χαρακτηρίζεται από το γραφείο του Πρωθυπουργού άκρως αποκαλυπτικό.

Οπως αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, το δημοσίευμα αυτό:

«Φανερώνει ότι ο εκδότης Στ. Ψυχάρης ζητούσε επίμονα από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015,τη διαγραφή των δανείων του καθώς και πολιτική διαμεσολάβηση για την απόκτηση της συνολικής ιδιοκτησίας του MEGA.

Όπως άπαντες αντιλαμβάνονται κανένα από τα δυο αιτήματα δεν έγινε δεκτό.

Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε στον Ελληνικό λαό να μη χαριστεί σε κανέναν και δεν χαρίζεται σε κανέναν.

Η δικαιοσύνη ενεργεί απερίσπαστη και τα Τηλεοπτικά Μέσα θα αδειοδοτηθούν για πρώτη φορά με ανοιχτό και αδιάβλητο διεθνή διαγωνισμό.

Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε στον Ελληνικό λαό να μη χαριστεί σε κανέναν και δεν χαρίζεται σε κανέναν.

Η δικαιοσύνη ενεργεί απερίσπαστη και τα Τηλεοπτικά Μέσα θα αδειοδοτηθούν για πρώτη φορά με ανοιχτό και αδιάβλητο διεθνή διαγωνισμό», καταλήγει η ανακοίνωση του πρωθυπουργού.

Το ερώτημα που προκύπτει μετά απ όλα αυτά είναι τι είδους ανταλλάγματα προσέφερε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ψυχάρης για να του ζητά όλες αυτές τις εξωφρενικές χάρες; Μήπως πολιτική κάλυψη από τα Μέσα που διαθέτει και ελέγχει;

Και εάν είναι έτσι, δεν συνιστά αυτό τον ορισμό του πολιτικού εκβιασμού αλλά και της ποινικά κολάσιμης πράξης που την συνοδεύει;

Η κυβέρνηση με αφορμή το κύκλωμα των δημοσιογράφων εκβιαστών, είχε μιλήσει πρόσφατα για «εκβιαστές του σαλονιού», προειδοποιώντας με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Τι αναφέρει το δημοσίευμα του Βήματος

Στο επίμαχο δημοσίευμα του Βήματος, το οποίο επιβεβαιώνει ο πρωθυπουργός, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι έγιναν τέσσερα κρυφά ραντεβού πολιτικού ηγέτη με τον εκδότη ιστορικού συγκροτήματος Τύπου. Αν και δεν έχει ονόματα, αφήνεται να εννοηθεί ότι τα πρόσωπα αυτά είναι ο Σταύρος Ψυχάρης και ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα τρία πρώτα ραντεβού έγιναν στα βόρεια προάστια στις αρχές του 2014 στο σπίτι ενός υψηλόβαθμου κομματικού στελέχους με μακρά θητεία στις εκδόσεις το οποίο δεν κατονομάζεται, αλλά θεωρείται και από τις δύο πλευρές ως πρόσωπο απολύτου εμπιστοσύνης. Μάλιστα, επιδιώκει τον πολιτικό αρραβώνα των δύο πλευρών.

Το τέταρτο ραντεβού έγινε στις 4 Ιουλίου του 2014 αμέσως μετά τις ευρωεκλογές κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας, σε διαμέρισμα τρίτου προσώπου, ακριβώς απέναντι από την αμερικάνικη πρεσβεία. Όπως γράφει το Βήμα της Κυριακής το διαμέρισμα της συνάντησης είναι νεόδμητο, σε πολυκατοικία του 2011 και ανήκει σε στενή φίλη του πολιτικού. Του το παραχωρούσε για τις επαφές του με προσωπικότητες της δημόσιας ζωής κυρίως “σημαίνοντες επιχειρηματίες πους δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθούν”.

Αυτό ραντεβού είναι και το πιο ενδιαφέρον. Ο πολιτικός ελπίζει πως θα κερδίσει και τις εθνικές εκλογές που μοιάζουν αναπόφευκτες. Το ραντεβού κλείνεται μετά από αίτημα του εκδότη ο οποίος ζητά να είναι μόνος του.
Ο πολιτικός ηγέτης αποδέχεται το αίτημα για τη συνάντηση, η οποία ζητεί να κρατηθεί μυστική. Μάλιστα δίνει οδηγίες στην ασφάλεια του εκδότη να μπει στην πολυκατοικία μέσω του γκαράζ και να ανέβουν στο διαμέρισμα χωρίς να τους δει κανείς.

Όπως γράφει το Βήμα της Κυριακής στο παρά πέντε δεν υπήρξε “ατύχημα” αφού στο ασανσέρ για τα αυτοκίνητα δεν μπορούσε να μπει το όχημα το εκδότη. Μετά από σύσταση των ανδρών της ασφάλειάς του ο εκδότης κατεβαίνει στο έρημο εκείνη την ώρα δρομάκι και ανεβαίνει στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας όπου τον περιμένει μόνος του ο πολιτικός ηγέτης και του ανοίγει την πόρτα του διαμερίσματος.

Η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετικά φιλική. “Θέλετε έναν εσπρέσο;” ρωτά ο πολιτικός αρχηγός τον εκδότη. “Θα τον φτιάξω ο ίδιος, γιατί δεν υπάρχει κανείς άλλος στο σπίτι”, πρόσθεσε.

Η κουβέντα ξεκινά με την πολιτική επικαιρότητα και γρήγορα φτάνει στην πρόβλεψη για το αποτέλεσμα των εκλογών.
– “Συγχαρητήρια για τη νίκη σου. Θα κερδίσει σίγουρα και τις εθνικές εκλογές”.
– “Ευχαριστώ πολύ. Θα ήταν σημαντικό να έχω την υποστήριξη του πιο σημαντικού συγκροτήματος Τύπου”.

Λίγο καιρό μετά, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, γίνεται ο εξής διάλογος μεταξύ δύο πολιτικών στελεχών, που δεν κατονομάζονται και αναφέρονται στην επίμαχη συνάντηση.
– “Ζήτησε πάλι να με συναντήσει. Δέχτηκα, συναντηθήκαμε και μιλήσαμε για όλα”.
– “Και τι σας ζήτησε;”
– “Το πιστεύεις ότι δεν μου ζήτησε τίποτα;”

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, ανάμεσα στους δύο πολιτικούς γίνεται αναφορά για γενναίες υποσχέσεις που δόθηκαν έναντι πολιτικής στήριξης, και ο πολιτικός καταλήγει:
“Αλλά παρ όλα αυτά εξακολουθεί να μην με υποστηρίζει. Τι άλλο να κάνω;”

Η μυστική συνάντηση, η μοναδική που ήταν απολύτως μόνοι τους διήρκησε μία ώρα. Οι δύο άνδρες εγκατέλειψαν το διαμέρισμα σε διαφορετική ώρα, με πρώτο τον εκδότη.
Ο μοναδικός μάρτυρας της συνομιλίας, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ήταν μια γάτα Ιμαλαΐων.

Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 28, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τσίπρας: Ο Ψυχάρης μου ζητούσε διαγραφή δανείων και έλεγχο του Μega. Το λόγο έχει η δικαιοσύνη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator