Από Δημόσια πάμε σε...Δημοτική Υγεία

0


Προσπαθούν κρυφά να περάσουν τα Νοσοκομεία στους Δήμους-Κίνδυνος άμεσης κατάρρευσης και επιπλέον φόρος στους δημότες για την "δημόσια" υγεία.

Ξενοφώντας Ερμείδης
Από την πίσω πόρτα προσπαθούν να περάσουν τις δαπάνες της δημόσια υγείας στις πλάτες των Δήμων. Τα ήδη αποδυναμωμένα νοσοκομεία που στερήθηκαν των αποθεματικών τους θα στηρίζονται σε Δήμους που και αυτοί στερήθηκαν των αποθεματικών τους εφόσον η κυβέρνηση απαίτησε τον περασμένο Μάιο όλα τα αποθεματικά των δημόσιων φορέων και Δήμων να συσσωρευτούν σε λογαριασμό στην ΤτΕ.


Εκτός όμως από τον κίνδυνο οι Δήμοι να μην μπορούν να καλύψουν τα υπέρογκα ποσά που χρειάζονται οι δημόσιες δομές της Υγείας, αν η τροπολογία περάσει από την Βουλή τότε οι Δήμοι είναι φυσικό να ζητήσουν δημοτικό φόρο υπέρ Υγείας από τους δημότες τους. Με αυτό τον τρόπο οι φορολογούμενοι θα φορολογούνται για μια δημόσια Υγεία που παραπαίει μέσω φόρου εισοδήματος, μέσω ασφαλιστικών εισφορών και μέσω δημοτικού φόρου υπέρ Υγείας.


Υπάρχει όμως και ένας κρυφός κίνδυνος: Ο κάθε Δήμος να ιδρύσει Δημοτική Επιχείρηση Υγείας στην οποία οι "δημοτικές" δομές Υγείας θα υπάγονται για την καλύτερη διαχείρησή τους. Αυτό σημαίνει όμως ότι αυτόματα όταν το ταμείο της Δημοτικής Επιχείρησης καταρρεύσει να μπορεί νομίμως να πουλάει την επιχείρηση ή μέρος αυτής σε ιδιώτη.


Την προσεχή Τρίτη η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου καταγγέλλοντας ότι με την τροπολογία η κυβέρνηση επιχειρεί "στα κρυφά", όπως αναφέρει, να μεταφέρει στους προϋπολογισμούς των Δήμων, τις δαπάνες λειτουργίας των δημόσιων δομών υγείας.


Η τροπολογία, η οποία συμπεριλήφθηκε στο Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Μέτρα για την Επιτάχυνση του Κυβερνητικού Έργου κι άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Υγείας, προβλέπει -σύμφωνα με την ΚΕΔΕ- "να επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί των Δήμων για την κάλυψη κάθε είδους δαπανών των δημόσιων δομών Υγείας (Νοσοκομεία, Μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, Δημόσιες Μονάδες Ψυχικής Υγείας, κ.λπ.)".


"Το δίδυμο του Υπουργείου Υγείας ουσιαστικά αδιαφορεί για την υγεία των πολιτών όταν καλούν την Αυτοδιοίκηση να αναλάβει την ευθύνη χρηματοδότησης των δημόσιων δομών υγείας, ενώ γνωρίζουν ότι δεν διαθέτει τους αναγκαίους πόρους ακόμη και για να καλύψει τις δικές της ανάγκες» αναφέρει η ΚΕΔΕ και συμπληρώνει:


"Οι κ.κ. Ξανθός και Πολάκης είναι επικίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία. Και με τα νομοθετικά τερατουργήματα που προωθούν, χωρίς να έχει προηγηθεί δημόσιος διάλογος και διαβούλευση με την Αυτοδιοίκηση, αποδεικνύουν ότι εκτός από ανίκανοι, διακατέχονται κι από ολοκληρωτικές αντιλήψεις. Η ΚΕΔΕ καταγγέλλει δημόσια την απόπειρα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας να μεταθέσει στην Αυτοδιοίκηση τις ευθύνες της για τα αδιέξοδα που δημιούργησαν στο χώρο της Υγείας".
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 21, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Από Δημόσια πάμε σε...Δημοτική Υγεία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator