Μεταναστευτικό: Η κυβέρνηση Τσίπρα αναγνώρισε την Τουρκία ως χώρα ασφαλούς διέλευσης!

0


Σήμερα η κυβέρνηση αναγνώρισε την Τουρκία ως τρίτη χώρα ασφαλούς διέλευσης για το προσφυγικό. Σ’ αυτή την ανακοίνωση προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής μετά τη συνάντηση που είχε με τους ομολόγους του της Γαλλίας και της Γερμανίας Μ. Καζνέβ και Τ. ντε Μέζιερ.

Ο Κουρουμπλής ισχυρίστηκε ότι «είναι μια μεγάλη υπέρβαση της Ελλάδας, για να καταδείξει τη διάθεσή της να υπάρξει συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος. Ζητήσαμε τη βοήθεια των δύο χωρών σε ό,τι αφορά τη διέλευση των προσφύγων, που προστατεύονται από τις διεθνείς Συνθήκες δια των βαλκανικών χωρών. Ζητήσαμε παρέμβαση της ΕΕ σε τρίτες χώρες, όπου θα πρέπει να επιστρέφονται πολίτες που βρίσκονται στην Ελλάδα» και κατέληξε λέγοντας ότι «πιστεύουμε σε ένα πνεύμα κατανόησης και συνεννόησης, ότι στη δύσκολη αυτή στιγμή δεν θα προβεί η Ευρώπη σε βεβιασμένες αποφάσεις, που θα την οδηγήσουν να κλειστεί στον εαυτό της».

Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών προειδοποίησε πάντως πως αν δεν εφαρμοστούν οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση τότε η Σένγκεν θα βρεθεί σε άμεσο κίνδυνο.

Με τους δύο υπουργούς της Γαλλίας και της Γερμανίας συναντήθηκε και ο Τσίπρας στο Μαξίμου. «Η Ελλάδα τηρεί τη συμφωνία και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και ότι όλοι θα πρέπει τηρήσουν τις δεσμεύσεις που επίσης έχουν αναλάβει» αρκέστηκε να πει ο Τσίπρας.

Η Μέρκελ μεταβαίνει πάλι στην Τουρκία για να έχει συναντήσεις με την τουρκική ηγεσία για το προσφυγικό. Ενώ την ίδια ώρα ο Αβραμόπουλος αρμόδιος επίτροπος της Κομισιόν για τη μετανάστευση και το προσφυγικό λέει ότι δεν φτάνουν μόνο να φτιαχτούν hotspots αλλά και κέντρα κράτησης.

Το θέμα που ανακύπτει λοιπόν είναι το εξής. Η Ελλάδα αναλαμβάνει υποχρεώσεις ενώ την ίδια ώρα οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες αρνούνται να αναλάβουν τις δικές τους. Την ίδια στιγμή βρισκόμαστε στον κίνδυνο πρακτικά τα σύνορα της ΕΕ να είναι τα σύνορα των Σκοπίων και όχι της Ελλάδας με αποτέλεσμα και με τη βοήθεια της Frontex να κρατούνται εγκλωβισμένοι εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες στη χώρα μας. Και στο μεταξύ η Τουρκία να διαπραγματεύεται και να κερδίζει οικονομικές ενισχύσεις από την Ευρώπη χωρίς να κάνει τίποτα. Αντίθετα συνεχίζει να διώχνει μεθοδευμένα κόσμο προς το Αιγαίο και να μεταθέτει το πρόβλημα στην Ελλάδα. Και μέσα σ’ όλα αυτά πριν καν διασφαλιστεί από πλευράς κυβέρνησης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της, έστω αυτές τις ελάχιστες που στα χαρτιά έχει αναλάβει, η κυβέρνηση Τσίπρα να την αναγνωρίζει ως «χώρα ασφαλούς διέλευσης»!

Με τέτοια διαπραγματευτική τακτική γιατί να μας πάρουν στα σοβαρά οι Ευρωπαίοι και να μην κάνουν και αυτοί τα χατίρια της Τουρκίας αφού μας έχουν δεδομένους ότι θα γίνουμε αποθήκη;…

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 14, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μεταναστευτικό: Η κυβέρνηση Τσίπρα αναγνώρισε την Τουρκία ως χώρα ασφαλούς διέλευσης!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator