Γιατί δεν ζητάει εξεταστική για τα εγκλήματα του ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος;

0


Η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής δεν έκανε καλό σχεδόν ποτέ. Η δηλητηρίαση της κοινωνίας με σκάνδαλα και σκανδαλολογίες φέρνει πίσω τη χώρα και δεν την αφήνει να πάει μπροστά. Ειδικά όταν πρόκειται για ψεύτικα παιχνίδια με στόχο την εξόντωση του πολιτικού αντιπάλου.

Η μοναδική ίσως φορά που η Ελλάδα είχε την ευκαιρία να καθαρίσει την κόπρο της πολιτικής ζωής ήταν με το σκάνδαλο Κοσκωτά. Για διάφορους λόγους έμειναν ατιμώρητοι όσοι ενεπλάκησαν σ’ εκείνο το πραγματικό σκάνδαλο. Και πόσο διαφορετική θα ήταν η χώρα αν οι σκοπιμότητες δεν εμπόδιζαν τον Ανδρέα να πάει φυλακή.

Έκτοτε υπήρξαν κι άλλες περιπτώσεις πραγματικών καραμπινάτων υποθέσεων που θα μπορούσαν να έχουν πάει φυλακή πολιτικοί. Ολυμπιακοί Αγώνες, κουμπάροι, δομημένα ομόλογα, Βατοπέδι, εξοπλισμοί, μίζες κ.λπ. βαραίνουν τα κόμματα αλλά μόνο ο Άκης είναι στα κάγκελα.

Όμως, σήμερα έχουμε ένα πραγματικό σκάνδαλο που πρέπει κάποια στιγμή να ερευνηθεί. Δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο το έγκλημα της εξάμηνης διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Κάθε μέρα σκάει κι ένα θέμα, βγαίνει και μια αποκάλυψη για τα όσα έγιναν εκείνες τις μαύρες για την Ελλάδα ημέρες. Η Ζωή έχοντας απασφαλίσει πλέον κατά των πρώην συντρόφων της λέει απίστευτα πράγματα.

Για τον Τσίπρα που μιλούσε για δικτατορίες, για «Βουλή – gate» με καταγραφές συνομιλιών ή για μηνύματα που έχει στο τηλέφωνό της από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Άραγε τι να λένε όλα αυτά; Τι άσους κρατά στο μανίκι της η Κωνσταντοπούλου; Και πόσο μπορεί να εκβιάζει;

Ο έτερος Καππαδόκης, ο Βαρουφάκης αποκαλύπτει (από αφέλεια ή επειδή έχει κρυμμένα χαρτιά;) διάφορα σημεία του σχεδίου Β που περιελάμβανε από εφόδους στις θυρίδες και το Νομισματοκοπείο μέχρι χακάρισμα ΑΦΜ. Την ίδια στιγμή υπήρχαν σχέδια για έλεγχο των τηλεπικοινωνιών, για υποκλοπές, για καταγραφές και ποιος ξέρει για τι άλλο. Μιλάμε για δεκάδες αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου κι όχι απλά μια πολιτική ευθύνη που έγινε στο πλαίσιο μιας άθλιας διαπραγμάτευσης, όπως ψήφισε και το Χάρβαρντ.

Πολλές από τις αποκαλύψεις γίνονται από τα… διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης και τα κανάλια που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να φιμώσει. Και είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν κι άλλα στοιχεία – φωτιά για τη χρονιά που πέρασε και η οποία κόστισε στην Ελλάδα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ.

Εντάξει, λοιπόν, να μην στοχοποιούμε κανέναν. Να μη δηλητηριάζεται η πολιτική ζωή, να μην αποπροσανατολίζεται ο κόσμος. Όμως, τι γίνεται στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ; Θα υπάρξει έρευνα σε βάθος; Θα πάει κανείς φυλακή; Θα πληρώσουν όσοι φταίνε; Κι εν πάση περιπτώσει γιατί όλα τα κόμματα, και κυρίως η ΝΔ, μένουν απλά στις υποσχέσεις ή τα υπονοούμενα για εξεταστικές ή προανακριτικές επιτροπές αλλά δεν πιέζουν την κυβέρνηση; Γιατί τέτοια σιωπή; Πότε θα υπάρξει κίνηση; Όταν θα υπάρξει παραγραφή;

Ελπίζουμε να μην έχει γίνει μυστική συμφωνία για μια ιδιότυπη ομερτά στο πλαίσιο ενός συμψηφισμού που λέει: «Εμείς δε μιλάμε για την εξάμηνη καταστροφή σας κι εσείς μας καλύπτετε σε υποθέσεις όπως π.χ. τα οικονομικά μας;»

Ή μήπως η ΝΔ κρύβεται για να μην τεθεί θέμα έρευνας και για την περίοδο Καραμανλή ή για άλλες περιόδους;

Μιλώντας στον Σκάι ο Κυρ. Μητσοτάκης μίλησε για αναπάντητα ερωτηματικά και για κίνδυνο που ετέθη η χώρα και ζήτησε να διερευνηθούν τα θέματα αυτά. Αλλά έριξε το μπαλάκι στον Τσίπρα και γενικώς μίλησε χωρίς κάποιο συγκεκριμένο στόχο. Χαλαρά που λένε και στη Θεσσαλονίκη, όμως, το θέμα είναι πολύ σοβαρό και κάποτε ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει.

Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 19, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γιατί δεν ζητάει εξεταστική για τα εγκλήματα του ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator