Όλα στον αέρα για το προσφυγικό! Εκρηκτική κατάσταση με ευρωπαϊκά «κοράκια» να μας θέλουν εκτός Σένγκεν

0


Ξανακούγονται φωνές για να βγει η χώρα εκτός της συνθήκης Σένγκεν – Το ΝΑΤΟ καθυστερεί να παρέμβει στο Αιγαίο και η εσωτερική κατάσταση είναι δραματική με χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες να είναι στα κέντρα μετεγκατάστασης αλλά και στις εθνικές οδούς

Του Γ. Δημοσχάκη

Όλα στον αέρα μοιάζουν να είναι για το προσφυγικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Η κυβέρνηση ζητά την εφαρμογή των συμφωνιών και την αποτροπή των μονομερών ενεργειών από τις χώρες της δυτικής βαλκανικής αλλά και της κεντρικής Ευρώπης.

Το κλείσιμο των συνόρων με τα Σκόπια έχει δημιουργήσει μια ασφυκτική κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας όπου θυμίζει ένα απέραντο hot spot με χιλιάδες πρόσφυγες να μετακινούνται προς τα σύνορα ακόμα και ο δικός προκειμένου να φύγουν απ’ τη χώρα και να κατευθυνθούν στη Γερμανία.

Μέσα σε αυτό το κλίμα η κυβέρνηση επιμένει ότι το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα παρά το γεγονός ότι τα μηνύματα τόσο από τις Βρυξέλλες όσο και από το ΝΑΤΟ δεν είναι ευχάριστα. Ο επίτροπος για θέματα μετανάστευσης της πολιτικής Δημήτρης Αβραμόπουλος στη χτεσινή σύνοδο των υπουργών εσωτερικών στις Βρυξέλλες δήλωσε ότι ο χρόνος τελειώνει και ότι πρέπει άμεσα, το επόμενο δεκαήμερο, να υπάρχουν αποτελέσματα μείωσης των προσωπικών ροών προς την Ελλάδα.

Διαφορετικά είναι γνωστό ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζει ένα σχέδιο Β το οποίο θα αφορά τη φιλοξενία χιλιάδων εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα τουλάχιστον για το επόμενο εννιάμηνο .

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη χτεσινή συνεδρίαση των υπουργών εσωτερικών της ευρωπαϊκής ένωσης προκλήθηκε επεισόδιο μεταξύ της αυστριακής υπουργού Γιοχάνα Μικ Λάιτνερ και του Γιάννη Μουζάλα. Η κυρία Λάιτνερ ζήτησε να εξαιρεθεί η Ελλάδα από τη συμφωνία Σένγκεν στο βαθμό που δεν μπορεί να φυλάξει εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης ενώ φέρεται να είπε ότι ο κύριος Μουζάλας παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορα της χώρας της χώρας.

Ο κύριος Μουζάλας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί την κυρία Λάιτνερ ότι λέει ψέματα σημειώνοντας ότι η Ελλάδα και ο κύριος Μουζάλας ισχυρίζεται σε όλους τους τόνους ότι χώρα μας φιλάττει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα σύνορα της που αποτελούν τα σύνορα της Ευρώπης. Ενέργειες και δηλώσεις της κυρίας Λάιτνερ δεν βοηθούν την επίλυση του προβλήματος αλλά στη διόγκωση του, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου εσωτερικών της Ελλάδας.

Αλλά και οι προβλέψεις του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι το ΝΑΤΟ τις επόμενες μέρες θα παρέμβει στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έπεσαν έξω. Το ΝΑΤΟ αναμένεται να έρθει στη χώρα με το στόλο του στα τέλη του μήνα ενώ μέχρι τότε εκτιμάται ότι οι ώρες των προσφύγων προς την Αθήνα διαρκώς θα αυξάνονται.

Σε αυτό το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία έρχεται να προστεθεί και η μετωπική σύγκρουση της κυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία και μια σειρά από θέματα τα οποία βάζουν φωτιά στη συζήτηση για το προσφυγικό που θα γίνει στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών θα συγκληθεί την επόμενη εβδομάδα όπου εκεί οι κ.κ. Τσίπρας Μητσοτάκης Λεβέντης και η κυρία Γεννηματά μαζί με το Σταύρο Θεοδωράκη θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους και θα προσπαθήσουν να χαράξουν την εθνική γραμμή για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. Όμως το τεταμένο πολιτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί βάζει μπουρλότο στην προσπάθεια για κοινή γραμμή πλεύσης μεταξύ των κομμάτων.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 26, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Όλα στον αέρα για το προσφυγικό! Εκρηκτική κατάσταση με ευρωπαϊκά «κοράκια» να μας θέλουν εκτός Σένγκεν"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator