Τα ποντίκια αφήνουν πρώτα το καράβι που βουλιάζει

0


«Αν με πουλήσουν με το χρέος, θα φύγω» φέρεται να λέει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνεργάτες του, δείχνοντας την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Προφανώς πρόκειται περί μιας στοχευμένης διαρροής από αυτές που κάνουν πάντα οι στριμωγμένοι κυβερνήτες.

Επίσης, διαβάζουμε ότι ο Καμμένος, αυτός ο γίγαντας της πολιτικής σκέψης είπε σε συνέντευξή του ότι: «Αν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις, που δεν μπορούν να γίνουν δεκτές από τον ελληνικό λαό, ο ελληνικός λαός θα έχει πάλι τον λόγο. Ο ελληνικός λαός, όμως, έχει απαντήσει πολύ πρόσφατα. Το 2019, που θα γίνουν οι εκλογές, θα αποφασίσει ξανά ο ελληνικός λαός».

Προσέξτε τον. Αφήνει ορθάνοικτη πόρτα για πρόωρες εκλογές αν οι τροικανοί ζητήσουν παράλογα πράγματα (που ζητούν ήδη) αλλά και λέει με αυτή την… καθαρότητα της σκέψης ότι το 2019 θα στηθούν κάλπες.

Προφανές κι αυτό ότι είναι σε συνεννόηση. Ο Αλέξης με τον Πάνο αποφάσισαν να παίξουν ξανά με το τρενάκι τους και να μας κουφάνουν όλους. Οι κινήσεις των τελευταίων ημερών, κουβεντούλες σε πηγαδάκια ή στοχευμένες διαρροές, ψευτοτσαμπουκάδες και μια στάση που θυμίζει τον Ιούνιο του 2015 και την περίοδο πριν το δημοψήφισμα δείχνουν ότι το δίδυμο της συμφοράς έχει plan B. Κι επειδή ξέρουν ότι ο κόσμος συνήθως τρώει κουτόχορτο, στήνουν από τώρα σκηνικό ρήξης ώστε να γίνουν ξανά… αντιμνημνημονιακοί. Μην απορήσετε αν δούμε κανέναν Τσίπρα μετά από μια Σύνοδο Κορυφής να κάνει διαγγέλματα και να λέει ότι τον πιέζουν οι ξένοι και δεν μπορεί να αντέξει, οπότε παίρνει το καπέλο του και φεύγει. Άλλωστε, οι εκλογές θα ήταν ιδανικό σενάριο για τον Αλέξη και τον Πάνο. Παραγράφονται οι όποιες ευθύνες έχουν για τα σχέδια του Βαρουφάκη, σχέδια που γνώριζαν και οι ίδιοι ή μάλλον ήταν από τους διοργανωτές της εκτροπής. Μια Εξεταστική Επιτροπή θα τους έβαζε στο στόχαστρο, επομένως μια νέα κάλπη θα τους απάλλασσε από το βάρος των κατηγοριών αλλά και των ευθυνών. Είπαμε: Τα ποντίκια αφήνουν πρώτα το καράβι που βουλιάζει. Και σίγουρα οι δυο τους ήταν περισσότερο ποντίκια παρά καπεταναίοι.

Όμως, αν πράγματι αισθάνεται πιεσμένος ο Αλέξης ας φύγει. Κάθε μέρα που περνά κάνει και μεγαλύτερη ζημιά στην πατρίδα. Το καταλαβαίνει άλλωστε κι ο ίδιος. Και βλέπει ότι είναι ανεπιθύμητος. Όταν βουλευτές του προπηλακίζονται και δεν τολμούν να πάνε στις περιφέρειές τους. Όταν πρώην σύντροφοί τους στους «αγώνες» κατά του Σαμαρά – Βενιζέλου, τους βρίζουν λέγοντάς τους κι αυτούς μνημονιακούς και γερμανοτσολιάδες. Κι όταν τους πετάνε κοπριές στα γραφεία τους και τους έχουν απαξιώσει με τέτοιο τρόπο, τότε είναι σίγουρο πως αυτή η κυβέρνηση καταρρέει. Δύο είναι λοιπόν οι διέξοδοι σωτηρίας για το δίδυμο της καταστροφής. Να εγκαταλείψουν την κυβέρνηση, να πάνε σε εκλογές, να γλιτώσουν άπαξ και δια παντός. Και να αφήσουν βεβαίως την καυτή πατάτα στον Κυριάκο ή σε κανέναν… Οικουμενικό. Αφού πρώτα βεβαίως ξανασηκώσουν την παντιέρα των ανιμνημονιακών κατά του Μνημονίου που οι ίδιοι έφεραν στα τέσσερα.

Θα το δούμε κι αυτό. Να καταγγέλλουν τη συμφωνία του καλοκαιριού και να ξαναγυρίζουν στη σύγκρουση με τους… γερμανοτσολιάδες. Μόνο που τότε θα φάνε το ξύλο της αρκούδας.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 14, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τα ποντίκια αφήνουν πρώτα το καράβι που βουλιάζει"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator