Παντελής Παντελίδης: Μετά τον κανιβαλισμό… ο μεγαλοπρεπής θρήνος

0


Μία ημέρα μετά τη δημόσια «συγγνώμη» του μέσω Facebook, η τραγική είδηση του θανάτου του μόλις 32 ετών τραγουδιστή έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι ζούμε σε μια κοινωνία που ψάχνει καθημερινά ποιον θα κανιβαλίσει… Έτσι για να εκτονωθεί.

Της Χριστίνας Φαραζή

«Γράφοντας στίχους όπως πάντα με γνώμονα την αλήθεια της ψυχής μου έγραψα ένα τραγούδι για μία κοπέλα που ενώ ήταν με Ελληνόπουλο, το απαρνήθηκε προτιμώντας να ζήσει τη μεγάλη ζωή με έναν πλούσιο Τούρκο στη μεριά των κατεχόμενων. Έτσι ανέφερα μέσα στο τραγούδι τους στίχους "εκεί τι κάνεις;" και "πατρίδα πουλάς" χαρακτηρίζοντάς τη "σκάρτη". Είναι μία ερωτική ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που μου έχουν εξιστορηθεί κατά καιρούς και με πείραξαν. Όσο για το αν γνωρίζω τη σοβαρότητα της λέξης κατεχόμενα και το αν συμπονώ και σέβομαι τους Ελληνοκύπριους δε χρειάζεται να πω τίποτα περισσότερο από το ο,τι το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου το έχω περάσει ως στρατιωτικός σε πολεμικά πλοία υπερασπιζόμενος τη σημαία της Ελλάδας και της Κύπρου πάντα έτοιμος να δώσω και τη ζωή μου αν χρειαστεί στη δύσκολη στιγμή και γι αυτό και εχω παρασημοφορηθεί απ`την πατρίδα. Απ`όσους πρόλαβαν να με καταδικάσουν ζητώ συγνώμη που τους στεναχώρησα αλλά δυστυχώς το ερμήνευσαν λάθος. Παρ`όλα αυτά λόγω της παρεξήγησης αυτής και της διάστασης που πήρε το θέμα αποφάσισα ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στους Κύπριους φίλους μου να αποσύρω αυτό το τραγούδι γιατί όλο αυτό με πίκρανε. Σας ευχαριστώ όλους. Παντελής Παντελίδης».

Με αυτή την ανάρτηση του, το πρωί της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου, στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, ο Παντελής Παντελίδης ζήτησε δημόσια συγγνώμη για το σάλο που προκάλεσε με το νέο του τραγούδι, που έκανε αναφορά στα Κατεχόμενα. Εκφράζοντας τον σεβασμό του στους Κύπριους, αλλά και την πικρία του για την «καταδίκη» του στα social media και στις τηλεοπτικές εκπομπές, δήλωσε ότι αποφάσισε να το αποσύρει.

Μία ημέρα μετά, έρχεται η τραγική είδηση του θανάτου του… Ο μόλις 32 ετών τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο τα ξημερώματα στη Βουλιαγμένης.

Είδηση που μας υπενθυμίζει με τον πιο σκληρό τρόπο ότι ζούμε σε μια κοινωνία που ψάχνει καθημερινά ποιον θα κρίνει, χωρίς να κάνει πρώτα η ίδια την αυτοκριτική της. Γιατί κάποιον πρέπει να κανιβαλίσει… Έτσι απλά για να εκτονωθεί. Αυτοί που μέχρι χθες έτρωγαν τις σάρκες του Παντελίδη με μανία, σήμερα θα τον θρηνούν μεγαλόπρεπα στα πάνελ των τηλεοπτικών εκπομπών και με τραγούδια από το Youtube στα social media…

Η συγγραφέας Ελένη Γκίκα προχώρησε σε μια ανάρτηση επί του θέματος στο Facebook, που κατά την προσωπική μου άποψη τα συνοψίζει όλα μέσα σε δέκα αράδες. Αξίζει να τη διαβάσετε:

«Κάθε μέρα ψάχνουμε με ποιον θα τα βάλουμε, ο κανιβαλισμός μας έμεινε το κουσούρι μας απ` την κρίση, ε και μετά τον θρηνούμε μεγαλόπρεπα, μήπως να βάζουμε πού και πού και τον εαυτούλη μας απέναντι; όλοι τα έχουμε με όλους, ας σηκώσουμε τον δικό μας σταυρό, ας βρούμε το δικό μας χαμένο νόημα, ούτε κιχ θρήνος σήμερα ναι; γιατί η ζωή (ή ο Θεός) είναι μεγάλος φαρσέρ και επειδή μάλλον το παρακάναμε, είπε να μας το τρίψει έτσι χοντροκομμένα το παράλογο στη μούρη. πάντως κακά τα ψέματα, σ` αυτή τη ζωή ή κριτική θα κάνεις ή αυτοκριτική, μισόν αιώνα τώρα δεν έχω συναντήσει ούτε έναν αλλά ούτε έναν που να κάνει και τα δυο. άντε Καλή μας μέρα».
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 18, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Παντελής Παντελίδης: Μετά τον κανιβαλισμό… ο μεγαλοπρεπής θρήνος"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator