Σφραγίζει τα σύνορα και η Βουλγαρία, η Ελλάδα λίγο πριν την ασφυξία και τον εθνικό διαμελισμό!

0


Toύρκοι εθνικιστές στην ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα ζητάνε 16 νησιά και βραχονησίδες
Λίγο πριν τον εθνικό διαμελισμό την ώρα που ολίγιστοι υπουργοί όπως οι κ.κ. Κατρούγκαλος και Αποστόλου βγάζουν εκατομμύρια Ελληνες στους δρόμους με τα νομοσχέδια εκτρώματα. Δυο γεγονότα που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα: Εξω από την ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα συγκεντρώθηκαν Τούρκοι εθνικιστές μέλη του Συνδικάτου Εκπαιδευτικών του Δημοσίου (Eksen Egitim-Sen) διαμαρτυρόμενοι για τις «κινήσεις της Ελλάδας εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας στο Αιγαίο», κρατωντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της Ελλάδας.

«Τα νησιά είναι τουρκικά και τουρκικά θα παραμείνουν», «Τουρκία μην κοιμάσαι, διεκδίκησε τα εδάφη σου» ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν ενώ δημοσιότητα από τουρκικά ΜΜΕ πήρε και η ανακοίνωση που εξέδωσε η συγκεκριμένη οργάνωση, η οποία εδώ και μήνες επιχειρεί με κάθε τρόπο να δημιουργήσει και στην εσωτερική κοινή γνώμη της Τουρκίας την εντύπωση ότι η Ελλάδα έχει …καταλάβει 16 νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο, μεταξύ αυτών και το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι ενώ τώρα πρόσθεσε σε αυτούς τους ισχυρισμούς και την Ζουράφα-όπως μεταδίδει το mignatiou.com

Η Ζουράφα είναι βραχονησίδα του Β.Αιγαιου κοντά στην Σαμοθράκη που αμφισβητείται από την Άγκυρα ,λογω και των ενδείξεων για ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου στην θαλάσσια περιοχή…

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική εθνικιστική οργάνωση αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Η Ελλάδα από το 2004 επεκτείνεται στην κυριαρχική έκταση της Τουρκικής Δημοκρατίας στη θάλασσα του Αιγαίου. Ξεκινώντας πρώτα με την κατάληψη των νησιών Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι, η επέκταση αυτή συνεχίζεται με την κατάληψη 16 νησιών και βραχονησίδων. Τελευταία, δημοσιεύθηκε στον τύπο η πληροφορία για την προετοιμασία της ελληνικής κυβέρνησης να καταλάβει τη νήσο Ζουράφα, που βρίσκεται μεταξύ της Ίμβρου και της επαρχίας Enez. Οι διοικούντες δεν πρόβαλαν καμία αντίδραση εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης για την κατάληψη αυτή. Τα νησιά και οι βραχονησίδες, που έχει καταλάβει η Ελλάδα, ανεξαρτήτως του γεωγραφικού τους σχήματος και μεγέθους, συνιστούν εδάφη της πατρίδος. Δεν τίθεται ζήτημα για οποιαδήποτε ασάφεια, όπως λέγεται, αναφορικά με το νομικό καθεστώς τους. Τα 16 νησιά και βραχονησίδες, μεταξύ των οποίων και το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, έχουν γίνει αποδεκτά βάσει των συνθηκών ως τουρκικό έδαφος. Είναι κρίμα ο ισχυρισμός ότι η Τουρκία είναι μεγάλο κράτος να ξεχνιέται στο Αιγαίο. Λόγω της ρευστής κατάστασης στην περιοχή οι παραχωρήσεις που θα κάνουμε σχετικά με τα νησιά, τα οποία βρίσκονται υπό κατοχή, δείχνουν τι είδους κενό θα δημιουργήσουν στην ασφάλεια της Τουρκίας. Διατηρούμε το όραμα της πραγματοποίησης των συνόρων μας σύμφωνα με τον «εθνικό όρκο» (Misak – I Milli) και δεν ανεχόμαστε να βλέπουμε να χάνονται εδάφη από τα χέρια μας»…

Tην ίδια ώρα οι λεγόμενες χώρες του Βίζενγκραντ» (Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία) ετοιμάζουν ένα «ευρωπαϊκό σχέδιο Β» για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Το σχέδιο αυτό προβλέπει τη μετατροπή και της Βουλγαρίας, μετά την ΠΓΔΜ, σε «δεύτερη ευρωπαϊκή γραμμή άμυνας» με την ανάπτυξη στα νότια σύνορά της με την Ελλάδα, ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και την ανύψωσή σιδερένιων φραχτών.
Την «ιδέα», που έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος και σε άλλες χώρες της Ε.Ε., συζήτησε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας κατά την επίσκεψή του στη Σόφια, με τον Βούλγαρο ηγέτη κ. Μπόικο Μπορίσοφ ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας κ. Βίκτορ Ορμπαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σταύρου Τζίμα στην Καθημερινή. Ο κ. Μπορίσοφ επιφυλάχθηκε να απαντήσει, κάτι που αναμένεται να πράξει στη σύνοδο των ηγετών των χωρών του Βίζενγκραντ στις 15 Φεβρουαρίου στην Πράγα, στην οποία τον προσκάλεσε ο κ. Ορμπαν. Σύμφωνα όμως με τα όσα ανακοίνωσαν λίγες μέρες πριν από την επίσκεψη του κ. Ορμπαν στη Σόφια οι πρωθυπουργοί της Ουγγαρίας και της Τσεχίας, το σχέδιο προβλέπει την αποστολή αστυνομικών δυνάμεων των χωρών τους, με διακρατικές συμφωνίες, μια και η Βουλγαρία δεν ανήκει στη Σένγκεν, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα για την ενίσχυση της βουλγαρικής συνοριοφυλακής με ταυτόχρονη οικονομική βοήθεια για την ανέγερση φραχτών στη μεθόριο με την Ελλάδα, κατά τα πρότυπα της FYROM στην Ειδομένη αλλά και εκείνου που κατασκευάζει η Βουλγαρία στη συνοριογραμμή της με την Τουρκία.
Σε μια τέτοια εξέλιξη, που θεωρείται πολύ πιθανή, καθώς ο κ. Μπορίσοφ έχει δηλώσει πως εάν άλλες ευρωπαϊκές χώρες κλείσουν τα σύνορά τους θα πράξει το ίδιο και η Βουλγαρία, η Ελλάδα θεωρείται βέβαιο πως θα υποστεί «ασφυξία» και οι συνέπειες θα είναι τεράστιες.

Η προοπτική, ωστόσο, να κλείσει η Σόφια τα σύνορα με την Ελλάδα προκαλεί ανησυχίες στο εσωτερικό της χώρας. Σε άρθρο του ο διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομίας και Διεθνών Σχέσεων και πρώην πρέσβης της Βουλγαρίας στη Μεγάλη Βρετανία κ. Λιουμπομίρ Κιουτσούκοφ προειδοποιεί ότι «η συσσώρευση εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων σε ελληνικό έδαφος θα αποτελούσε άμεσο κίνδυνο για τη Βουλγαρία» και τονίζει: «Είκοσι χρόνια μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, τα Βαλκάνια άρχισαν επιτέλους να λειτουργούν ως οικονομική περιοχή. Μόνο η Βουλγαρία έχει εμπορικές ανταλλαγές, ύψους εννιά δισ. λέβα, με τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης. Η δημιουργία εσωτερικών συνόρων μπορεί να σταματήσει αυτή τη διαδικασία και οι φράχτες ενδέχεται να ξυπνήσουν τα παλιά πάθη. Είδαμε τι συνέβη με την αύξηση της έντασης μεταξύ Σερβίας και Κροατίας πριν από μερικούς μήνες με αφορμή το κλείσιμο των συνόρων».

Με τίτλο «κάνουν την Ελλάδα γκέτο προσφύγων» η εφημερίδα «ΣΤΑΝΤΑΡΤ» γράφει: «Εάν η Ε.Ε. θέσει πραγματικά την Αθήνα υπό καραντίνα, η Βουλγαρία θα χρειαστεί επειγόντως φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα. Διαφορετικά, μετά το κλείσιμο του δρόμου μέσω ΠΓΔΜ, το μεγάλο προσφυγικό κύμα θα κατευθυνθεί προς το έδαφός μας. Ο Μπορίσοφ έχει περάσει την ηλικία στην οποία οι άνδρες πιστεύουν στα παραμύθια, γι’ αυτό δεν θα χάσει χρόνο με φλυαρίες περί “ευρωπαϊκής αλληλεγγύης”. Αυτή η αλληλεγγύη δεν υπάρχει πλέον και η Ελλάδα πρώτη θα το αισθανθεί με τη μετατροπή της σε προσφυγική κατασκήνωση εκατομμυρίων ανθρώπων. Το ζητούμενο είναι να πράξει η Βουλγαρία παν το δυνατό και μάλιστα το συντομότερο, για να αποφύγει τη θλιβερή μοίρα της Ελλάδας».Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την «κατάληψη» νησιών και βραχονησίδων του Αιγαίου από την Ελλάδα πραγματοποίησαν χθες έξω από την ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα. Τούρκοι ισλαμιστές εθνικιστές.

Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 07, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σφραγίζει τα σύνορα και η Βουλγαρία, η Ελλάδα λίγο πριν την ασφυξία και τον εθνικό διαμελισμό!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator