ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ στο Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου

0


ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016, στο Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, πραγματοποιήθηκε η παράσταση αφήγησης και μουσικής με τον τίτλο "Υφαίνοντας και Τραγουδώντας'', με την αφηγήτρια Μαρία Παπανικολάου και τον μουσικό Gino Arigoni.

Η εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς - Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας και το Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, είχε άμεση σχέση με την έκθεση υφαντικής και το πρόγραμμα για την υφαντική τέχνη που φιλοξενείται στο Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου.

Στην γεμάτη αίθουσα του δεύτερου ορόφου του Μουσείου και ανάμεσα στα εκθέματα, η Διευθύντρια του Λαογραφικού Μουσείου, κ.Μαρία Μέξια, καλωσόρισε τους θεατές και τους μίλησε για την έκθεση υφαντικής, για το ήδη επιτυχημένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Υφαντικής που πραγματοποιεί φέτος το Μουσείο για τα παιδιά της Κορινθίας και για την αγαστή συνεργασία με το Μουσείο της Στυμφαλίας.

Η διαχειρίστρια του Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας - ΠΙΟΠ, κ.Λάια Κιουρκτσόγλου μίλησε για την στενή συνεργασία των δύο Μουσείων και παρουσίασε το υφαντό της φύσης, τη φωλιά του πουλιού υφάντρα αλλά και κουκούλια από μεταξοσκώληκες, που είχαν τη δυνατότητα να δουν στη συνέχεια, από κοντά, οι παρευρισκόμενοι. 

Στην εκδήλωση ακούστηκαν παραμύθια, ιστορίες και τραγούδια που είχαν σημείο αναφοράς την υφαντική τέχνη.

Τσέτσι Τσάνκοβ
Φωτογράφος
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος-Φωτορεπόρτερ
Μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών
Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού
tel.6937650867
email. phototsetsi@gmail.com

Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 27, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ στο Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator