Μήπως ήρθε η ώρα οι βουλευτές να γνωρίσουν από κοντά τι σημαίνει Ένοπλες Δυνάμεις;;;

0


Δεν μιλάμε, βέβαια, για την καθιέρωση… «στρατιωτικής βουλής» στα πρότυπα των «στρατιωτικών λυκείων» ούτε για την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών βουλευτίνων (αλλά και, γιατί όχι, αρκετών ανδρών συναδέλφων τους) πριν αναλάβουν καθήκοντα.
Αλλά για τακτικές συνεδριάσεις που θα γίνονται στο ΥΠΕΘΑ (αλήθεια, πότε ήταν η τελευταία;), όπου θα παρουσιάζονται από στελέχη θέματα στρατηγικής, ασκήσεων, εκπαίδευσης αλλά και καθημερινότητας – μέριμνας προσωπικού, καθώς και για επισκέψεις σε μονάδες, ώστε οι κοινοβουλευτικοί να έρχονται σε επαφή με στρατιωτικούς, πολιτικό προσωπικό και κληρωτούς και να έχουν μία κάπως καλύτερη εικόνα για το τι στο καλό είναι αυτό που λέμε Στρατός.
Η απορία, που είναι παλιά, ήρθε πάλι στην επιφάνεια από τα όσα είπε, με ειλικρίνεια, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ, Φ. Βάκη, πως για τη στρατιωτική θητεία γνωρίζει «από προφορικές μαρτυρίες φίλων μου, οικείων, από την πάλαι ποτέ στήλη της «Ελευθεροτυπίας» με τίτλο «Φαντάρε, πού πας;», που έδωσε σάρκα και οστά στο βιβλίο του Χριστόφορου Κάσδαγλη «Απολύομαι και τρελαίνομαι», από τα πασίγνωστα φανταρίστικα δίστιχα που μελοποίησε ο Λουκιανός Κηλαϊδόνης, μεταξύ άλλων»… Μα, φτάνουν αυτά;

Κ.Α.

* Aπό το ένθετο ΜΑΡΣ που κυκλοφόρησε με την εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ το Σάββατο 06/02/2016
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 15, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μήπως ήρθε η ώρα οι βουλευτές να γνωρίσουν από κοντά τι σημαίνει Ένοπλες Δυνάμεις;;;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator