Απλήρωτες επί 7 μήνες οι καθαρίστριες στο υπουργείο Εργασίας

0


Οι καθαρίστριες, το «σύμβολο» του αγώνα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για το δικαίωμα στην εργασία, είναι απλήρωτες εδώ και 7 μήνες στο υπουργείο Εργασίας!
Απλήρωτες επί 7 μήνες είναι οι καθαρίστριες που προσέλαβαν στο υπουργείο Εργασίας! Τα πρόσωπα που χρησιμοποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ως «σύμβολο» δικαιοσύνης και αποκατάστασης των καταπατημένων εργασιακών δικαιωμάτων, δουλεύουν αναγκαστικά και με σιωπηρή ανοχή, χωρίς μισθό, από την ημέρα που προσελήφθησαν μέχρι και σήμερα!

Το θέμα αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής. Και δεν είναι μόνο ότι οι γυναίκες αυτές δεν παίρνουν ούτε καν έναντι από τους μισθούς των 600 και 750 ευρώ, αλλά και ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να κριθούν παράνομες οι διαδικασίες πρόσληψής τους και να μην μπορούν να πληρωθούν ακόμη και όταν λήξουν οι συμβάσεις τους!

Είναι ίσως η μοναδική φορά στα χρονικά του υπουργείου Εργασίας που ως «εργοδότης» αφήνει απλήρωτο το προσωπικό που προσέλαβε από τον Σεπτέμβριο του 2015 με σύμβαση ορισμένου χρόνου για να καθαρίζει τα γραφεία των υπαλλήλων και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Πριν τις προσλάβει είχαν κανονικό μισθό, ενώ με εργοδότη το Δημόσιο δεν πληρώνονται!

Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλα υπουργεία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και στο υπουργείο Οικονομικών, όπου προσελήφθησαν 145 εποχικές καθαρίστριες (όχι οι μόνιμες που μετά την απομάκρυνσή τους επαναπροσλήφθηκαν), αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 22, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Απλήρωτες επί 7 μήνες οι καθαρίστριες στο υπουργείο Εργασίας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator