ΠΑΓΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ - Για πρώτη φορά στα χρονικά όλοι οι φορείς κοντά στους αγρότες με πορεία στον Ισθμό

0


Κοινή σύσκεψη πραγματοποίησε το σύνολο των επαγγελματικών φορέων της Κορινθίας, όπου όλοι δήλωσαν την αντίθεσή τους στο ασφαλιστικό προσχέδιο νόμου και ζητούν από την κυβέρνηση την απόσυρσή του, ενώ καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στην απεργία της προσεχούς Πέμπτης με πορεία στον Ισθμό.

Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος οι εμπορικοί σύλλογοι Κορίνθου, Ξυλοκάστρου, Κιάτου, Νεμέας, Αγίων Θεοδώρων, Λουτρακίου, ο δικηγορικός και ο ιατρικός σύλλογος του νομού, τα εργατικά κέντρα Κορίνθου και Λουτρακίου, ο σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων και υδραυλικών Κορινθίας, ο επισιτιστικός σύλλογος Λουτρακίου, οι ένωση αστυνομικών του νομού, οι επισκευαστές αυτοκινήτων, ο σύλλογος των μηχανικών, αγροτικοί συνεταιρισμοί, καθώς και ο σύλλογος των υπαλλήλων της περιφερειακής ενότητας Κορινθίας.
Κατά την σύσκεψη αποφάσισαν την συμμετοχή τους στην απεργία της Πέμπτης και σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι, συμμετέχουν δυναμικά σε κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού, "το οποίο, όπως προτείνεται, προσβάλλει την ανθρώπινη αξία και αντιβαίνει στο άρθρο 22 παρ.5 του Συντάγματος".
Προσθέτουν πως, τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο για το ασφαλιστικό θα οδηγήσει "στη μαζική και βίαιη έξοδο από το επάγγελμα μεγάλου αριθμού ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, ενώ παράλληλα καθιστά παντελώς επισφαλή την εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και καταστρέφει τον παραγωγικό ιστό της χώρας".
Τέλος οι φορείς της Κορινθίας, ζητούν "να αποσυρθεί άμεσα το προσχέδιο και να διοργανωθεί, από την Κυβέρνηση, ένας ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος ,από μηδενική βάση και με συγκεκριμένα στοιχεία", παράλληλα καλούν, "όλους τους εργαζόμενους, αγρότες ,εμπόρους, υπαλλήλους, επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους στη Γενική Απεργία και πορεία στις 4/02/2016 με εκκίνηση την πόλη της Κορίνθου και κατάληξη τον Ισθμό, καθώς και σε κοινές δράσεις ενάντια στο ασφαλιστικό".

korinthostv.gr
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 28, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΠΑΓΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ - Για πρώτη φορά στα χρονικά όλοι οι φορείς κοντά στους αγρότες με πορεία στον Ισθμό"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator