Ψήφισμα από την εκδήλωση στο Κιάτο για τη διαχείριση των απορριμμάτων

0


         Σήμερα, Σάββατο 23/01/2016, στο Δημαρχείο Κιάτου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-συζήτηση με θέμα « ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ – Η ώρα των αποφάσεων» με πρωτοβουλία των αυτοδιοικητικών παρατάξεων της Κορινθίας
·         Αυτοδιοικητική Παρέμβαση Σικυωνίων Πολιτών του δήμου Σικυώνας-Στυμφαλίας-Φενεού
·         Ενωτική Ριζοσπαστική Παράταξη Δήμου Βέλου-Βόχας
·         Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών Δήμου Κορινθίων
·         Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας– Αγ. Θεοδώρων
·         Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης

        Η συζήτηση στην οποία κλήθηκαν και συμμετείχαν, εκτός των αυτοδιοικητικών παρατάξεων, Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, βουλευτές, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και πολίτες της Κορινθίας, κατέληξε με συντριπτική πλειοψηφία στα παρακάτω
1.      Η προωθούμενη σύμβαση ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την ΤΕΡΝΑ είναι απαράδεκτη και επιζήμια οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά για τις τοπικές κοινωνίες, αντίθετη με τον νέο ΕΣΔΑ και για τούτο οι πολίτες και Δημοτικές Αρχές της Κορινθίας ζητούν να μην υπογραφεί.
2.      Η μόνη αποδεκτή περιβαλλοντικά και κοινωνικά ορθή λύση σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα των σύγχρονων κοινωνιών είναι η τοπική κοινωνική διαχείριση με έμφαση στη μείωση παραγωγής απορριμμάτων και την πρόληψη, στην ανάκτηση, την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση, η οποία πρέπει να γίνει απόφαση των Δημοτικών Συμβουλίων των πέντε Καλλικρατικών δήμων της Κορινθίας
3.      Στα πλαίσια του πρόσφατα εγκεκριμένου Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), να προχωρήσει γρήγορα ο ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου στην αναθεώρηση του νέου  Περιφερειακού Σχεδιασμού  Πελοποννήσου (ΠΕΣΔΑ) και οι Δήμοι στην ολοκλήρωση των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης
4.       Οι Δήμοι του νομού Κορινθίας, μπορούν να διαχειριστούν τα απορρίμματά τους  σε επίπεδο δύο δημοτικών συμπράξεων ανά τρεις δήμους (Ανατολικής και Δυτικής Κορινθίας)
5.      Η πολιτεία δια των οργάνων της να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες (χρηματοδότηση, αλλαγή όπου χρειάζεται του θεσμικού πλαισίου για αδειοδοτήσεις και προσλήψεις) ώστε να βοηθηθούν οι Δήμοι και οι φορείς τους για την υλοποίηση της εναλλακτικής μας πρότασης (διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, ανάκτηση, κομποστοποίηση, κατασκευή αποκεντρωμένων μονάδων διαχείρισης και χώρων υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων – ΧΥΤΥ) .
6.       Για την προώθηση και επίτευξη όλων των παραπάνω, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια  και πίεση προς κάθε κατεύθυνση (κυβερνητική, αυτοδιοικητική).


Κιάτο, 23/01/2016
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 26, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ψήφισμα από την εκδήλωση στο Κιάτο για τη διαχείριση των απορριμμάτων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator