Άσσος Κορινθίας: Εκτέλεσε με καραμπίνα τα δύο σκυλιά του γείτονα του

0


Της Ελένης Ηλιοπούλου

Νεκρά, πυροβολημένα σ’ ένα χωράφι πολύ κοντά στο σπίτι του ο Αθανάσιος Λαδάς κάτοικος του Άσσου Κορινθίας εντόπισε την Τρίτη 5 Ιανουαρίου τα δύο σκυλιά του. Τα ζώα το προηγούμενο βράδυ είχαν βγει από την αυλή του σπιτιού του όταν άνοιξε την πόρτα του χώρου στάθμευσης για να φύγει με το Ι.Χ. του και όταν επέστρεψε λίγο αργότερα αν και τα αναζήτησε στάθηκε αδύνατο να τα βρει αφού δεν ανταποκρίνονταν στο κάλεσμα του.

Την επόμενη μέρα ψάχνοντας εντόπισε τα σκυλιά να κείτονται νεκρά σ’ ένα χωράφι που γειτνιάζει με το σπίτι ενός γείτονα του και όταν του φώναξε και τον ρώτησε αν εκείνος τα εκτέλεσε ο φερόμενος ως δράστης αρνήθηκε ότι προέβη σε μια τέτοια πράξη αλλά είπε ότι του είχαν φάει κουνέλια, που έχει στο κοτέτσι του.

Το δεύτερο σκυλί που εντοπίστηκε πυροβολημένο στο ίδιο σημείο.


Η Δήμητρα Λαδά κόρη του ιδιοκτήτη των σκυλιών αν και έκανε καταγγελία στην Αστυνομία στο Α.Τ. Βραχατίου για το έγκλημα ήρθε αντιμέτωπη με την άγνοια των αστυνομικών για τα της νομοθεσίας και μόνο μετά την παρέμβαση του φιλοζωικού συλλόγου «Κορινθία Προστασία Αστικής Πανίδας» οι αστυνομικοί υπάλληλοι έκαναν αυτό που όφειλαν εξ αρχής.

Ο φερόμενος ως δράστης όταν το περιπολικό πήγε στο σπίτι του δεν ανάφερε ποτέ την δικαιολογία ότι τα σκυλιά του έφαγαν κουνέλια, ενώ μόνος του έδειξε την καραμπίνα του στους αστυνομικούς λέγοντας ότι έχει να πυροβολήσει με αυτή δύο χρονιά, ενώ σύμφωνα με τον οπλουργό που εξέτασε την καραμπίνα, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr ο Παναγιώτης Λαδάς, το κυνηγετικό όπλο φαινόταν ότι είχε χρησιμοποιηθεί πολύ πρόσφατα.

Τα πτώματα των σκυλιών εστάλησαν για νεκροψία χθες στο αρμόδιο Τμήμα Κτηνιατρικής και ο συλληφθείς με απόφαση εισαγγελέα μετά την προσαγωγή του στο Α.Τ. Βραχατίου αφέθηκε ελεύθερος αφού για την υπόθεση θα οριστεί δικάσιμος.

Το ποιος σκότωσε τα σκυλιά δεν το γνωρίζουμε, αν δηλαδή είναι ο Γ.Δ. – που υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις απαντώντας στις ερωτήσεις των αστυνομικών – ή ο γιος του – που ήταν παρών – αλλά το βέβαιο είναι ότι τα ζώα σκοτώθηκαν με το όπλο που του ανήκει και αυτό τον καθιστά υπεύθυνο, γιατί ή τα εκτέλεσε ο ίδιος ή καλύπτει τον δολοφόνο τους.

Ο κ. Λαδάς ευχαριστεί θερμά τον φιλοζωικό σύλλογο «Κορινθία Προστασία Αστικής Πανίδας» που παρενέβη και υπενθύμισε στους αστυνομικούς ποια είναι τα καθήκοντα τους και τι ορίζει η νομοθεσία για τις υποθέσεις ζωοκτονίας, την κτηνίατρο Βιολέττα Ηλιοπούλου και ειδικά τον αξιωματικό υπηρεσίας του Α.Τ. Βραχατίου Ευστάθιο Σάρλο, για την πολύτιμη βοήθειά του, αφού ήταν ο μόνος που έδειξε ουσιαστικό ενδιαφέρον για την υπόθεση.

Πηγή:http://www.zoosos.gr
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 09, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Άσσος Κορινθίας: Εκτέλεσε με καραμπίνα τα δύο σκυλιά του γείτονα του"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator