Η επανάσταση της μεσαίας τάξης

0


Στην Ελλάδα της κρίσης πάντα θα υπάρχουν μερικές χιλιάδες οικογένειες χωρίς οικονομικά προβλήματα. Πάντα θα έχουν, θα ξοδεύουν, θα είναι προκλητικά πλούσιοι όταν κάποιοι άλλοι θα πεινάνε.

Επίσης, στην Ελλάδα της κρίσης πάντα θα υπάρχουν φτωχοί, προφανώς περισσότεροι από παλιά. Θα αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την καθημερινότητα, δεν θα έχουν τα βασικά, θα είναι σε διαρκή αγώνα για τα προς το ζην. Πρόκληση για το κράτος είναι να γίνουν όσο το δυνατόν λιγότεροι οι μη έχοντες ή τουλάχιστον το επίπεδο… φτώχειας να ανέβει κατηγορία, να γίνει πιο υποφερτή.

Η ραχοκοκαλιά της χώρας, ίσως και των περισσότερων χωρών του κόσμου, είναι η μεσαία τάξη η οποία στην Ελλάδα καταστράφηκε από το 2008 και μετά. Ό,τι απέμεινε είναι πρώην ευκατάστατοι με υψηλούς μισθούς που τώρα έχουν δει περικοπές τεράστιες, έχουν χάσει δουλειές, είναι ελεύθεροι επαγγελματίες που τα βγάζουν πέρα δουλεύοντας καμιά 20αριά ώρες τη μέρα. Κλέβουν και την εφορία βεβαίως, αλλά τι άλλο να κάνουν όταν δεν τους δίνεται ούτε ένα κίνητρο για να διαπρέψουν, να βγάλουν λεφτά, να δηλώσουν στην εφορία και να πληρώσουν εισφορές ανταποδοτικές;

Δεν τους δικαιολογούμε, αν σκεφτεί κανείς τι τραβάνε οι μισθωτοί που δεν μπορούν να κρύψουν τίποτε από την εφορία, ωστόσο, στην πλειοψηφία της η μεσαία τάξη είναι η μοναδική που μπορεί να δημιουργήσει, να φέρει ανάπτυξη στη χώρα, να κινήσει την οικονομία.

Γιατρός, δικηγόρος, μηχανικός, επιχειρηματίας μεσαίου βεληνεκούς, κυρίως στο χώρο του τουρισμού, νέος άνθρωπος που ποντάρει στις νέες τεχνολογίες, στις νέες ιδέες, στην πρωτοπορία. Όλοι αυτοί και πολλοί άλλοι, και μισθωτοί του ιδιωτικού κυρίως τομέα συγκροτούν τη μεσαία τάξη. Δεν είναι λίγα κι εκεί τα λαμόγια αλλά οι περισσότεροι είναι άνθρωποι της δημιουργίας, της δουλειάς, της προσπάθειας για να γίνουν καλύτεροι, να φτιάξουν τη ζωή τους καλύτερα, να ζήσουν την οικογένειά τους με περισσότερες ανέσεις, να ανέβουν κοινωνικά, να πάνε σε καλύτερα σχολεία και νοσοκομεία. Ποιος έχει πρόβλημα μ’ αυτό; Ποιος θέλει να τους ισοπεδώσει; Ποιος είναι αυτός που ζηλεύει την αριστεία, την εργατικότητα, τη δημιουργικότητα;

Η «επανάσταση της γραβάτας» όπως σχηματικά ονομάστηκε η διαδήλωση της περασμένης εβδομάδας κατά των εξοντωτικών ασφαλιστικών εισφορών είναι ένα κίνημα που δεν έχει καμιά σχέση με τα κινήματα του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν πληρώνω ΕΝΦΙΑ», «δεν πληρώνω φόρους», «δεν πληρώνω διόδια». Ή ακόμη και το… κίνημα του 2008 που πυρπόλησε την Αθήνα και ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη το μνημονεύει.

Η επανάσταση της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα έρχεται να πει όχι σε μια σειρά από ανοησίες, εγκλήματα και προκλητικές ενέργειες των ιδεοληπτικών της Αριστεράς.

Λέει όχι στους διάφορους Σκουρλέτηδες που από τη μια ψηφίζουν περικοπές στις συντάξεις και εξόντωση των εργαζόμενων κι από την άλλη κλείνουν τη μια επιχείρηση μετά την άλλη. Δρομολογούν συνθήκες αποεπένδυσης και σοβιετοποίησης της χώρας και έχουν το θράσος να μιλάνε για την πατρίδα.

Λένε όχι σε όσους κόβουν από παντού για να τα δώσουν στους κρατικοδίαιτους κηφήνες δημοσίους υπαλλήλους και στα κομματόσκυλα που διορίζονται κατά δεκάδες από την… ηθική Αριστερά.

Λένε όχι σε όσους ήταν αιώνιοι φοιτητές ή δεν πήραν ποτέ πτυχίο αλλά βολεύτηκαν στα κομματικά γραφεία της Αριστεράς ή έγιναν ψευτοδιανούμενοι και θολοκουλτουριάρηδες ξεπουλώντας τις αξίες τους, αν είχαν ποτέ από αυτές.

Λένε όχι στους διάφορους Κατρούγκαλους που ήρθαν από το ΠΑΣΟΚ για να ξαναστήσουν το κράτος του Ανδρέα δημιουργώντας μια χώρα τριτοκοσμική μόνο και μόνο για να μην θιγεί ο κρατισμός.

Λένε όχι σε διάφορους… παππάδες και παπατζήδες που κλείνουν deal με λαμόγια και κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες και ταυτόχρονα το παίζουν επαναστάτες της… δραχμής. Και λένε όχι στα παπαγαλάκια των παππάδων στις διάφορες εφημερίδες της δήθεν προοδευτικής παράταξης που πάνε όπου φυσάει ο άνεμος ή όπου τους λέει το αφεντικό που τα βρήκε με το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ.

Λένε όχι στους ημίτρελους που ετοίμαζαν ντου στο Νομισματοκοπείο και τώρα δεν ξέρουν, δεν θυμούνται. Και λένε όχι σε όσους κατέστρεψαν τη χώρα μέσα σε μόλις 12 μήνες και τώρα θέλουν να την ξαναστήσουν όπως αυτοί ξέρουν: Παίρνοντας εκδίκηση για την ήττα τους στον Εμφύλιο.

Αυτούς όλους πρέπει ο Κ. Μητσοτάκης και η νέα ΝΔ να εκπροσωπήσει. Γιατί δεν πάει άλλο με τον Αλέξη και την παρέα του. Όταν, όμως, βλέπουμε να ξυπνάει η μεσαία τάξη τότε υπάρχει ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει και σύντομα.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 23, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η επανάσταση της μεσαίας τάξης"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator