Ευρωπαϊκή πόλη η Κόρινθος του Πνευματικού με τα STOP στους κυκλικούς κόμβους

0


Τα θετικά των κυκλικών κόμβων είναι πως καταφέρνουν να περιορίζουν την ταχύτητα των αυτοκινήτων, αυξάνοντας την οδική ασφάλεια χωρίς κατ' ανάγκη να τα ακινητοποιούν αφού λόγω της ικανοποιητικής ορατότητας που έχουν οι οδηγοί πριν εισέλθουν στον κόμβο μπορούν να προσαρμόζουν ανάλογα την ταχύτητα του οχήματός τους.

Τι συμβαίνει όμως με τη σήμανση που υπάρχει στις εισόδους;

Όταν δεν υπάρχει καθόλου σήμανση, όσοι κινούνται εντός του κόμβου δεν έχουν προτεραιότητα.

Σύμφωνα, με το άρθρο 26 παρ. 5 του Κ.Ο.Κ., προτεραιότητα έχουν τα οχήματα που βρίσκονται στα δεξιά (όπως συμβαίνει στις διασταυρώσεις), με αποτέλεσμα όσα οχήματα εισέρχονται στον κόμβο να έχουν προτεραιότητα αλλά να μην... μπορούν να βγουν από αυτόν αφού σε κάθε επόμενη είσοδο/έξοδο θα πρέπει να δίνουν προτεραιότητα. Δείτε τις φωτογραφίες που υπάρχουν στο βιβλίο εξετάσεων όπου δείχνει καθαρά ποιος έχει προτεραιότητα στην περίπτωση που ΔΕΝ υπάρχει σήμανση.



Το αποτέλεσμα είναι ο κυκλικός κόμβος να γεμίζει, με αποτέλεσμα  όχι μόνο να μην βοηθάει στην κυκλοφορία των οχημάτων αλλά και να την χειροτερεύει.

Δεν είναι τυχαίο πως, στο εξωτερικό προτεραιότητα έχει πάντα αυτός που κινείται εντός του κόμβου.

Σε πολλούς δήμους και πόλεις της χώρας, όπου έχουν αντιληφθεί το παράδοξο της προτεραιότητας από δεξιά σε κυκλικό κόμβο έχουν ήδη τοποθετήσει σήμανση για να δώσουν προτεραιότητα στον κινούμενο εντός το κόμβου.

Το ίδιο συμβαίνει και στην Κόρινθο του Αλέκου Πνευματικού όπου στις εισόδους έχουν τοποθετηθεί STOP για να δώσουν την ευκαιρία στους κινούμενους εντός του κόμβου να βγουν από αυτόν για να υπάρχει ομαλότερη ροή αλλά αυτοί που έχουν οδηγήσει μόνο μεταξύ Μπαθαρίστρας και Κέντρου πόλης ή έχουν κάνει και κανα ταξίδι μέχρι τα 5Φ είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβουν.


Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 04, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ευρωπαϊκή πόλη η Κόρινθος του Πνευματικού με τα STOP στους κυκλικούς κόμβους "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator