Νέα «λίστα Φαλτσιανί» με χιλιάδες ονόματα στα χέρια της Κυβέρνησης

0


Νέο «στικάκι» το οποίο περιέχει εκατοντάδες χιλιάδες ύποπτες διεθνείς συναλλαγές Ελλήνων πολιτών βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης και του αρμόδιου εισαγγελέα, όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή και τελευταία για το 2015 συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι την εν λόγω λίστα παρέδωσε στον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Μιχάλη Καλογήρου ο Ερβέ Φαλτσιανί, ο άνθρωπος που έφερε στο φως την περίφημη πλέον λίστα Λαγκάρντ, σε συνάντηση που είχαν στο εξωτερικό. «Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο, επισημαίνοντας ότι παρόμοιες πρωτοβουλίες για την πάταξη της φοροδιαφυγής θα συνεχιστούν.


Είναι χαρακτηριστικό πως χτες κατατέθηκε στην Βουλή, τροπολογία με την οποία επιτρέπεται η χρήση αποδεικτικών μέσων που έχουν αποκτηθεί με αξιόποινες πράξεις ή μέσω αυτών, κατέθεσε η κυβέρνηση στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των οικονομικών εγκλημάτων και της διαφθοράς.

Με την τροπολογία ρυθμίζονται ζητήματα δικονομικής φύσεως αναφορικά με την χρήση αποδεικτικών μέσων κατά την εκδίκαση πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος ή του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς. Μάλιστα στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι έτσι θα μπορούν να αξιοποιηθούν αποδεικτικά μέσα που έως τώρα η Δικαιοσύνη εμποδιζόταν να χρησιμοποιήσει φωτογραφίζοντας ουσιαστικά την αδυναμία των Αρχών να αξιοποιήσουν επί της ουσίας την πρώτη λίστα Φαλτσιανί που έγινε περισσότερο γνωστή ως Λίστα Λαγκάρντ.

Την ίδια ώρα οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν ταυτοποιήσει τα ονόματα περίπου 200 Ελλήνων καταθετών οι λογαριασμοί των οποίων περιέχονται στην Λίστα Μπόργιανς που πρόσφατα πέρασε στα χέρια των Αρχών από την κυβέρνηση της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης κάποια «βαριά» ονόματα επωνύμων που είχαν φυγαδεύσει εν κρυπτώ χρήματα στην Ελβετία. Παράλληλα σύντομα θα ξεκινήσει και έλεγχος στο εσωτερικό μιας εκ των ελληνικών συστημικών τραπεζών που δια της πλαγίας οδού διευκόλυνε τους πελάτες στην μεταφορά των καταθέσεών τους προς την UBS. Μετά την τροπολογία που πέρασε χτες από την Βουλή, ουσιαστικά «λύθηκαν» τα χέρια της Δικαιοσύνης ώστε να μπει πιο βαθιά στις λίστες που έχει στα χέρια της και να ξεκινήσουν οι κλητεύσεις καταθετών.
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 24, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Νέα «λίστα Φαλτσιανί» με χιλιάδες ονόματα στα χέρια της Κυβέρνησης"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator