"Είναι αδιαπραγμάτευτο ότι στο τέλος του 2015 θα είναι έτοιμο το Φράγμα Ασωπού" έλεγε ο Π. Τατούλης (δηλαδή σε 8 μέρες) (video)

0




sfedona.gr στις 15/4/2014:

Ήταν μια από τις κρισιμότερες επισκέψεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη στο «πονεμένο» έργο του φράγματος του Ασωπού στην Κορινθία .

Ενός τεράστιου έργου που όπως τόνισε για μια ακόμα φορά ο Περιφερειάρχης θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την αγροτοτουριστική ανάπτυξη όλης της Κορινθίας.

Ο Πέτρος Τατούλης επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το φράγμα του Ασωπού μαζί με τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικων Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρη Ιατρίδη

Τόσο ο Δημήτρης Ιατρίδης όσο και ο Πέτρος Τατούλης μίλησαν σε αυστηρή γλώσσα προς την ανάδοχο εταιρία και της διαμήνυσαν με κατηγορηματικό τρόπο ότι τα «ψέματα τελείωσαν πλέον»

Στις 31.12.2015 το φράγμα πρέπει να είναι έτοιμο.

Ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων μάλιστα επικαλέστηκε τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση που χρηματοδοτεί το μεγάλο αυτό έργο.

Υπενθύμισε στα στελέχη της αναδόχου εταιρίας ΙΟΝΙΟΣ ότι ήδη έχουν πάρει περισσότερα από 19 εκατομμύρια ευρώ που όμως δεν συμβαδίζουν με την πρόοδο των εργασιών.

Ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης με την τεράστια εμπειρία του από την εκτέλεση μεγάλων έργων έστειλε κατηγορηματικό μήνυμα στην ανάδοχο εταιρία λέγοντάς τους ότι είναι αδιαπραγμάτευτο ότι στις 31.12.2015 θα έχουν ολοκληρώσει το μεγάλο αυτό έργο, το οποίο έχει καθυστερήσει όχι μόνο λόγω τεχνικών προβλημάτων αλλά και με σοβαρή υπαιτιότητα της εταιρίας.

Είπε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Τατούλης:

"Δεχόμαστε να βοηθήσουμε προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο .Να είμαστε όμως πολύ σοβαροί σε αυτά που διατυπώνουμε. Ανεξάρτητα με τους δανειοθαλάμους μπορούν να επισπευτούν και άλλες εργασίες. Μπορούν ταυτόχρονα να γίνουν και άλλες εργασίες συν τις εργασίες εκτροπής. Δεν εμποδίζει το ένα το άλλο .

Εάν δεν κάνουμε ένα συντονισμό και ένα συνδυασμό πολλαπλών επεμβάσεων , δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα .

Εμείς θα μελετήσουμε τα προβλήματα αυτά που μας είπατε και τα οποία γνωρίζουμε αλλά από εκεί και πέρα θέλουμε να δούμε εν τοις πράγμασι την επίσπευση των διαδικασιών".

«Το κύριο πρόβλημα του έργου είναι το χωματουργικό, τόνισε ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας . Μιλάμε για 4,5 εκατομ. κυβικά χωματουργικές εργασίες»

Για να ολοκληρώσει ο ΤΑΤ σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο: «Μην το ξανακούσω όμως αυτό το πράγμα .Θα κάνουμε τα χωματουργικά ταυτόχρονα για να χρηματοδοτήσουμε τα τεχνικά . Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα »

Τον Πέτρο Τατούλη και τον Δημήτρη Ιατρίδη συνόδευαν στο φράγμα Ασωπού ο νέος αντιπεριφεριάρχης Κορινθίας Άγγελος Παπαγγελόπουλος – για τον οποίο ο Πέτρος Τατούλης είπε ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια- ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Λάκης Παπαφωτίου , ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θάνος Πισιμήσης, ο πρόεδρος του χωριού Ελληνοχώρι Νίκος Πάνου , οι τεχνικοί σύμβουλοι του έργου και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 24, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: ""Είναι αδιαπραγμάτευτο ότι στο τέλος του 2015 θα είναι έτοιμο το Φράγμα Ασωπού" έλεγε ο Π. Τατούλης (δηλαδή σε 8 μέρες) (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator