ΟΣΥΑΠΕ: Κρατική διασφάλιση της μισθοδοσίας των υπαλλήλων των Αιρετών Περιφερειών

0



Έπειτα και από τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της ΟΣΥΑΠΕ, σύσσωμο το Γενικό Συμβούλιο παρέστη σήμερα το πρωί στα γραφεία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή, απαιτώντας άμεση συνάντηση μαζί του για το ζήτημα της μισθοδοσίας των υπαλλήλων των Αιρετών Περιφερειών.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα το απόγευμα και τέθηκε ξεκάθαρα από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας η απαίτηση για κρατική διασφάλιση της μισθοδοσίας των υπαλλήλων των Αιρετών Περιφερειών, όπως γίνεται μέχρι σήμερα και ΟΧΙ η καταβολή τους από τον Προϋπολογισμό των Περιφερειών μέσω των κεντρικών αυτοτελών πόρων (ΚΑΠ).

Η θέση του Υπουργού όπως εκφράστηκε είναι ότι η μισθοδοσία των υπαλλήλων πρέπει να γίνεται από τις Περιφέρειες γιατί είναι απαίτηση των διατάξεων του Καλλικράτη και των «θεσμών», ενώ δήλωσε ότι η μισθοδοσία είναι αρμοδιότητα του Γενικού Λογιστηρίου του Υπουργείου Οικονομικών και ενδέχεται για τεχνικούς λόγους να δοθεί παράταση ενός έτους στην παρούσα μορφή καταβολής μισθοδοσίας.

Η ηγεσία του υπουργείου εσωτερικών δια στόματος του υπουργού, αφήνει εκτεθειμένους όλους τους περιφερειακούς υπαλλήλους, αγνοώντας επιδεικτικά τα όσα έχουμε θέσει στις επιστολές μας προς αυτόν και τον προκάτοχό του. Ενώ γνωρίζει το γεγονός ότι οι Περιφέρειες λειτουργούν με δεσμευμένα τα ταμειακά τους διαθέσιμα, επιλέγει να μην το λαμβάνει υπόψη του . Η δε προσπάθεια μετάθεσης της ευθύνης στο Υπουργείο Οικονομικών και γενικά κι αόριστα στους θεσμούς, καταδεικνύει την έλλειψη πολιτικής βούλησης από το Υπουργείο Εσωτερικών, που μ' αυτόν τον τρόπο γυρνάει την πλάτη στο ΜΕΙΖΟΝ αυτό πρόβλημα των εργαζομένων στις Περιφέρειες της χώρας.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ AΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.

Καλούμε ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν τις αγωνιστικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη περίοδο, αναλογιζόμενοι ταυτόχρονα τον διαρκή κίνδυνο που θα έχει η μισθοδοσία τους, αν αυτή πραγματοποιείται μέσω προϋπολογισμών των Περιφερειών.

ΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ για την οποιαδήποτε καθυστέρηση καταβολής της ή τη δέσμευσή της από τρίτους.

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ Η ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΡΙΖΙΚΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ !

Για το Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΛΚΗΣ ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ                                                           ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

Δημοσίευση: Νοεμβρίου 08, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΟΣΥΑΠΕ: Κρατική διασφάλιση της μισθοδοσίας των υπαλλήλων των Αιρετών Περιφερειών"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator