Λίγο πριν τον όλεθρο

0


ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΑΝΟΥΣΗ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

Μέσα σε ένα ναρκοθετημένο περιβάλλον στο οποίο κυριαρχούν οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις σχέσεις κυβερνητικών στελεχών με τρομοκράτες και ποινικούς, οι συστημικές τράπεζες και η Attica Bank επιχειρούν να ανακεφαλαιοποιηθούν.

Επιχειρούν δηλαδή να πείσουν ξένους επενδυτές να ποντάρουν στην ανάκαμψη της οικονομίας μιας χώρας η οποία εξάγει την εικόνα ενός παρακράτους στο οποίο κυριαρχούν οι εντός και εκτός φυλακών μαφιόζοι και στην οποία κανείς μας δεν ξέρει τι του ξημερώνει.

Σε περίπτωση αποτυχίας των ανακεφαλαιοποιήσεων το κούρεμα των καταθέσεων θα είναι αναπόφευκτο.

Και όπως έχουμε ξαναγράψει αρκεί μια υπουργική απόφαση για να κουρευτούν και οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ.

Τα ντοκουμέντα Πανούση έχουν προκαλέσει την ανησυχία των ΗΠΑ οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζονται να εκδώσουν οδηγία προς τους Αμερικανούς πολίτες να μην επισκέπτονται τη χώρα μας-κάτι που ξυπνά μνήμες ενός σκοτεινού παρελθόντος της μεταπολίτευσης που το ξαναζούμε σαν φάρσα.

Η αστεία εικόνα του 12% Κατρούγκαλου και της Ράνιας Σβίγγου να επιχειρούν να ακυρώσουν τον Πανούση, δίχως να διαθέτουν το αντίστοιχο εκτόπισμα, επαληθεύουν την διάχυτη αίσθηση της ελληνικής κοινωνίας ότι επιτέλους μάς κυβερνάνε τα καφενεία.

-Κάνε με εμένα πρωθυπουργό και θα δεις τι μπορώ να κάνω...

Στο μεταξύ τις τελευταίες ώρες σε ορισμένα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορεί η πληροφορία που θέλει να έχουν εντοπιστεί εμβάσματα στο εξωτερικό προσώπων που υπηρετούν σε θέσεις κλειδιά.

Αναλυτικά η δήλωση Πανούση

Αυτά δεν συμβαίνουν και δεν γίνονται ανεκτά στις πολιτισμένες ευρωπαϊκές χώρες και δημοκρατίες. Να εισηγείται η Κυβέρνηση να απευθυνθώ στον Εισαγγελέα, να πηγαίνεις στον Εισαγγελέα και να καταθέτεις έγγραφα (και όχι απόψεις) και να σε κατηγορούν «γιατί πήγες τώρα» και μετά να σε μηνύουν γιατί άσκησες συνταγματικό δικαίωμα.

Δεν απομένει σ’αυτή τη νέα ολοκληρωτικού τύπου αντίληψη και πρακτική να με συλλάβουν γιατί είμαι αντικαθεστωτικός (τί μου θυμίζει;τί μου θυμίζει;), φαντάζομαι με τις ευλογίες των Υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης που κόπτονται για τα δικαιώματα (μόνον των δικών τους;).

Αντί να προβληματίζονται με τα συνεχή διαγγέλματα μίσους των Πυρήνων της Φωτιάς (τρία σε λίγες μέρες) που στρέφονται μόνον εναντίον μου και όχι κατά των ασκούντων σήμερα την κατασταλτική κυβερνητική πολιτική, ασχολούνται με την προσωπικότητά μου.

Να ψάξουν σε όσο βάθος θέλουν τη ζωή μου. Όσο για τη ζωή ορισμένων από αυτούς ξέρω πολύ καλά τα σκοτεινά σημεία της διαδρομής τους (και όχι μόνον ιδεολογικά).

Είχα προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό. Ή θ’απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των
«Αριστερών του τίποτα....» ή θα χαθεί μαζί τους.

Μέχρι να πάρει την τελική του απόφαση ας ελέγξει τουλάχιστον τον τρόπο που κάθε μέρα διολισθαίνουν ορισμένοι κύκλοι σε εξω-θεσμικές υπόγειες δράσεις.

ΥΓ1 Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ τις «τρακατρούκες» των -κατά Λένιν- “χρήσιμων ηλιθίων”

ΥΓ2 Δεν αισθάνομαι μόνος σ’αυτόν τον αγώνα όπου φαίνεται να’χω απέναντι μου το Κράτος
(και το Παρακράτος;)

Καθηγητής
Γιάννης Πανούσης
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 12, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Λίγο πριν τον όλεθρο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator