Υπόθεση Πανούση: Ξήλωσαν ανώτατο αξιωματικό της αστυνομίας

0


Πολλά ερωτήματα προκαλεί η απομάκρυνση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων λίγες ώρες μετά τις αποκαλύψεις του Γιάννη Πανούση. Ο αστυνομικός διευθυντής Σταύρος Σταυρόπουλος, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, απομακρύνθηκε από την θέση του.
Ο κ. Σταυρόπουλος είναι ο άνθρωπος που "ξεσκέπασε" το κύκλωμα διαφθοράς στην αστυνομία το οποίο επικαλείται στις καταγγελίες του ο κ. Πανούσης. Σήμερα, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, την οποία κοινοποίησε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο κ. Σταυρόπουλος "τελειώνει" από την υπηρεσία του.
Σημειώνεται ότι ο κ. Τόσκας ζήτησε την απομάκρυνση του συγκεκριμένου αξιωματικού ο οποίος φημίζεται για τις επιτυχίες του στην δίωξη των εγκληματικών οργανώσεων και για τον οποίο τα "βαριά" ονόματα των ελλήνων κακοποιών έχουν υπογράψει συμβόλαιο θανάτου! Στην θέση του κ. Σταυρόπουλου τοποθετείται προσωρινά αξιωματικός ο οποίος μέχρι πρότινος υπηρετούσε στις οικονομικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.
Πρόκειται για τον Αναστάσιο Αναστασάκο ο οποίος κλήθηκε σε ακρόαση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τόσκας ισχυρίζεται ότι έχει στείλει από μέρες επιστολή στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ζητώντας την αντικατάσταση του νυν διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων αστυνομικού διευθυντή Σταύρου Σταυρόπουλου. Όμως ο κ. Σταυρόπουλος έλαβε μόλις σήμερα την ενημέρωση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το αίτημα του κ. Τόσκα.
Σημειώνεται ότι κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. χαρακτηρίζουν εξωθεσμική τη διαδικασία αντικατάστασης του κ. Σταυρόπουλου και εκφράζουν δυσφορία γι αυτήν την ενέργεια. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην επιστολή που έλαβε ο κ. Σταυρόπουλος δεν αιτιολογείται από την Επιτροπή η αντικατάστασή του. Αλλά ο κ. Τόσκας έχει δηλώσει ότι έχει διαπιστώσει την ύπαρξη καθυστερήσεων στις έρευνες για διάφορες υποθέσεις.

newsit.gr
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 10, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Υπόθεση Πανούση: Ξήλωσαν ανώτατο αξιωματικό της αστυνομίας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator