Την ώρα που το ΚΚΕ Κορινθίας έβγαζε δελτίο τύπου για το θάνατο του εργαζόμενου στη Fulgor ο Κουτσούμπας... χόρευε ζειμπέκικο (video)

0



Τομεακή Επιτροπή Κορινθίας του ΚΚΕ: ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό  το νέο εργοδοτικό έγκλημα που έγινε την Παρασκευή 9 Οκτώβρη  στο εργοστάσιο της FULGOR, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο ενός εργάτη από πτώση.
Η εργοδοσία δολοφόνησε άλλον ένα εργάτη, στο βωμό του κέρδους της. Το γεγονός δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο, ήταν προδιαγραμμένο και προστίθεται στα δεκάδες εγκλήματα του κεφαλαίου σε βάρος της εργατικής τάξης, που θρηνεί κάθε χρόνο δεκάδες σακατεμένους και νεκρούς εργάτες .
Είναι αποτέλεσμα των άθλιων συνθηκών εργασίας, της εντατικοποίησης της δουλειάς, της έλλειψης στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας, για την σωματική ακεραιότητα και τη ζωή των εργαζομένων. 
Οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων είναι αναμφισβήτητες. Έχουν δημιουργήσει και στηρίξει όλο το πλαίσιο μέσα στο οποίο δρουν ανενόχλητοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι  για το κυνήγι του κέρδους, σ ΄αυτό το πλαίσιο οι εργάτες γίνονται αναλώσιμοι. Έτσι πλουτίζει το κεφάλαιο, τα κέρδη του είναι βαμμένα με τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών .
Υπάρχει  όμως και ο άλλος δρόμος ανάπτυξης που δεν λειτούργει με βάση το κέρδος αλλά τις ανάγκες του ανθρώπου. Αυτός ο δρόμος απαιτεί  οι  ίδιοι οι  εργαζόμενοι, οι άνεργοι οι οικογένειες τους, να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με σύγχρονα μέτρα ασφάλειας και εργασιακά δικαιώματα. Να αγωνιστούν για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια, χωρίς κανένα συμβιβασμό με τις απαιτήσεις της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας.
Το ΚΚΕ εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού εργάτη.

10/10/2015

Εν τω μεταξύ την ίδια ώρα που γράφονταν οι παραπάνω γραμμές:

...αργό, βαρύ και λεβέντικο ζεϊμπέκικο χόρευε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο 41ο φεστιβάλ της ΚΝΕ την Παρασκευή.

Ο γενικός γραμματέας βρισκόταν στη λαϊκή σκηνή και το τραγούδι που ακούγεται είναι το «τραγούδι της ξενιτιάς» σε στίχους Ερρίκου Θαλασσινού και μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

Όπως ήταν φυσικό, πολύς κόσμος σταμάτησε να δει τον Δημήτρη Κουτσούμπα να χορεύει, ενώ αρκετοί τον τραβούσαν φωτογραφίες και βίντεο.




Ρε 'σεις, έχουμε Γ. Γραμματέα ΛΕΒΕΝΤΙΑ!!!
Posted by Panayiotis Chatjellis on Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 11, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Την ώρα που το ΚΚΕ Κορινθίας έβγαζε δελτίο τύπου για το θάνατο του εργαζόμενου στη Fulgor ο Κουτσούμπας... χόρευε ζειμπέκικο (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator