«Στα πράσα» ο Βαρουφάκης: Η απόδειξη για χρυσές αμοιβές και απαιτήσεις για… business

0


Ποιες είναι οι πραγματικές αμοιβές του Γιάνη Βαρουφάκη για τις ομιλίες του; Τι αποκάλυψε η ατζέντης του;

Προ ημερών ο Γιάννης Βαρουφάκης είχε επιτεθεί στην Αυγή που έγραφε για τις αμοιβές του, ενώ ο ίδιος έλεγε τότε ότι δεν του πληρώνουν ούτε το ταξί.

Τότε είχε γραφτεί ότι ο πρώην υπουργός για να δώσει διαλέξεις στο εξωτερικό ζητά 55.000 ευρώ.

Η «Αυγή» αναπαρήγαγε το ρεπορτάζ της γαλλικής τηλεόρασης με τα ποσά που ζητάνε γνωστοί πολιτικοί για να μιλήσουν σε συνέδρια ή φόρουμ.

Σύμφωνα με αυτό, ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν στις πρώτες θέσεις της λίστας μαζί με τους Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, Φρανσουά Φιγιόν, Γκέρχαρντ Σρέντερ και πίσω από τον Τόνι Μπλερ και τον Γκόρντον Μπράουν.

Στην κορυφή της λίστας ήταν ο Νικολά Σαρκοζί ο οποίος για κάθε του ομιλία ζητάει 165.000 ευρώ, ιδιωτικό αεροπλάνο για την αλέ ρετούρ μεταφορά του, σουίτα σε πεντάστερο ξενοδοχείο, καθώς και την κάλυψη όλων των εξόδων για τους πέντε συνεργάτες που τον συνοδεύουν.

Εξοργισμένος ο Βαρουφάκης είπε ότι δεν του πληρώνουν ούτε το ταξί για να έρθει το Πρώτο Θέμα να τον διαψεύσει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ζητά να ταξιδέψει business class -για οποιοδήποτε προορισμό-, ξενοδοχείο πέντε αστέρων για τη διαμονή του και πλήρη κάλυψη των χρεώσεων κατά τη διαμονή, να του παρέχονται όλα τα γεύματα, να του πληρώνουν όλες τις μετακινήσεις και 60.000 δολάρια τη διάλεξη δηλαδή περίπου 53.000 ευρώ.

δημοσίευμα φέρνει στο φως της δημοσιότητας απαντητικό email της ατζέντισσας του Γιάννη Βαρουφάκη, Τατιάνα Μαρίνκο,που ζητάει τα χρήματα της αμοιβής του να γίνονται με μεταφορά σε τραπεζικούς λογαριασμούς του λονδρέζικου γραφείου London Speaker Bureau στην τράπεζα HSBC του Ομάν.

Ο πρώην υπουργός εμφανίζεται ως περιζήτητος στη λίστα του διάσημου μεσιτικού γραφείου προσωπικοτήτων, στην οποία περιλαμβάνονται ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, ο υπρομαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ντέσμοντ Τούτου, ο άσος Ντέιβιντ Μπέκαμ, αλλά και οι σταρ του Χόλιγουντ Μάικλ Ντάγκλας και Κέβιν Σπέισι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ατζέντισσα του Γιάννη Βαρουφάκη είναι ξεκάθαρη σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του ως βασικού ομιλητή σε εταιρικές εκδηλώσεις: 60.000 δολάρια εκτός Ευρώπης, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο της διαπραγμάτευσης της αμοιβής όταν διαπιστώνει ότι δεν υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις από το προκαθορισμένο ποσό των 60.000 δολαρίων.

Όταν κάποιος ζητήσει τον κύριο Βαρουφάκη ως ομιλητή, η ατζέντισσά του στέλνει μία φόρμα μέσω email με ερωτήματα, ώστε να μάθει ο πρώην υπουργός ποιος είναι ο ακριβής σκοπός του συνεδρίου, ποιοι θα βρίσκονται στο ακροατήριο, αν θα συμμετέχει στο πάνελ, αν θα είναι ο βασικός ομιλητής ή και τα δύο, αν θα πρέπει να παραστεί σε κάποιο δείπνο ή γεύμα, ποιος θα καλύψει την αμοιβή του, αλλά και τι πρέπει να φορέσει την ημέρα της ομιλίας του, όπως και σε τι κατηγορίας ξενοδοχείο προτίθενται να τον φιλοξενήσουν.

Διαβάστε τι αποκάλυψε για τα χρήματα που παίρνει στις διαλέξεις ο Βαρουφάκης και το «ένοχο μυστικό» που αποκάλυψε ο Γιάνης Βαρουφάκης στη Μόσχα.

http://www.fimes.gr
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 26, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Στα πράσα» ο Βαρουφάκης: Η απόδειξη για χρυσές αμοιβές και απαιτήσεις για… business"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator