Απίστευτες καταγγελίες Πολάκη για την σπατάλη στα νοσοκομεία που «ακουμπούν» και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή

0


Η συντήρηση κάθε ασθενοφόρου στη Θεσσαλονίκη κοστίζει €6.500 - Το κονδύλι για τους σάκους κωλοστομίας τριπλασιάστηκε μέσα σε τρία χρόνια - Εκτοξεύτηκε και η δαπάνη για τα γυαλιά οράσεως - Τι είπε για τα κονδύλια που δίνει το υπουργείο Υγείας για σίτιση

Σε απίστευτες καταγγελίες που «ακουμπούν» και την προηγούμενη διοίκηση του υπουργείου Υγείας προχώρησε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης από το βήμα της Βουλής υποστηρίζοντας ότι στον τομέα προμηθειών «το σύστημα της διαφθοράς συνεχίζει και γλεντάει».

Μεταξύ των συγκεκριμένων παραδειγμάτων που απαρίθμησε ο κ. Πολάκης μιλώντας στη συζήτηση όπου εξειδικεύονται οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ανέφερε ότι το κόστος συντήρησης των ασθενοφόρων στην Θεσσαλονίκη ανέρχεται σε 6.500 ευρώ ετησίως για κάθε όχημα «κόστος που προσεγγίζει την συντήρηση για μια Lamborghini»!

Εκτός αυτού ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε ότι για την σίτιση το υπουργείο δίνει «το τετραπλάσιο ποσό από αυτό που κοστίζει το φαγητό σε πεντάστερο ξενοδοχείο». Συνεχίζοντας να αποκαλύπτει τα στραβά του συστήματος Υγείας επισήμανε πως «το κονδύλι για τους σάκους κωλοστομίας πριν από τρία χρόνια ήταν 18 εκατ. ευρώ και σήμερα ανέρχεται σε 54 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι 120.000 έλληνες θα πρέπει να έχουν πρόβλημα. Η δαπάνη για τα γυαλιά οράσεως από 40 εκατ. ευρώ πήγε στα 47 εκατ. ευρώ και η περιτονιακή διήθηση από 3 εκατ. ευρώ πήγε το 2014 στα 28 εκατ. ευρώ».

Για τον περιορισμό της σπατάλης ο κ. Πολάκης εξήγγειλε ότι θα γίνει «πλήρης καταγραφή όλων των κωδικών και αντιδραστηρίων για τον εφοδιασμό νοσοκομείων. Αυτή την στιγμή το υπουργείο δεν έχει κατάλογο με το τι χρησιμοποιεί κάθε νοσοκομείο. Δεύτερον θα υπάρξει περιγραφή  των τεχνικών και ποιοτικών προδιαγραφών για κάθε κατηγορία υλικών και όποιο νοσοκομείο δεν τα πληροί θα αποκλείεται από τους διαγωνισμούς. Τρίτον, θα υπάρξει καθορισμός τιμής για κάθε κατηγορία προϊόντων. Το εύρος τιμής θα είναι συν - πλην 10% της τιμής που υπάρχει στο 50% των χωρών της ΕΕ. Θα είναι τεράστια εξοικονόμηση».
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 07, 2015
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Απίστευτες καταγγελίες Πολάκη για την σπατάλη στα νοσοκομεία που «ακουμπούν» και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator