Εκβιάζει ο Ερντογάν για το Κυπριακό: Αποδεχθείτε την κατοχή, αλλιώς… διχοτόμηση!

0


Τουρκικό τελεσίγραφο προς την Λευκωσία: Νομιμοποίηση της κατοχής ή νομιμοποίηση της κατοχής

Σύμφωνα με τουρκική διπλωματική πηγή που επικαλείται η εφημερίδα Hurriyet εάν δεν λυθεί το κυπριακό έως τον Μάρτιο τότε η Τουρκία θα προχωρήσει σε διχοτόμηση. Δηλαδή την «αποδοχή» της de facto κατάστασης. Επίσης ο τούρκος διπλωμάτης δηλώνει ότι με τις πλάτες τις Μέρκελ θα ασκηθούν πιέσεις προς την Κυπριακή Δημοκρατία για να αρθούν τα εμπόδια που θέτει στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ.

Παράλληλα ο Ερντογάν φαίνεται να εκμυστηρεύτηκε, το ίδιο, στον δημοσιογράφο της Hurriyet. Δηλαδή ότι εάν μέχρι το Μάρτιο δεν βρεθεί λύση ομοσπονδίας τότε η Τουρκία θα κλείσει το θέμα και τότε η λεγόμενη «ΤΔΒΚ» θα ξεκινήσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Δηλαδή οι «επιλογές» που θέτει ο Ερντογάν είναι οι εξής, είτε νομιμοποίηση της κατοχής με λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας ή νομιμοποίηση της κατοχής με διχοτόμηση.

Σε αυτό όμως το σημείο πρέπει να αναγνωρίσουμε τις δικές μας ευθύνες που μας έφεραν σε αυτή την δύσκολη, αλλά αναστρέψιμη κατάσταση. Το γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία απομακρύνθηκε από το Ελλαδικό κράτος αλλά και το ανάποδο έχει οδηγήσει σε αποδυνάμωση και των δύο Ελληνικών κρατών και έχει αφήσει ένα κενό που προσπαθεί η Τουρκία να το καλύψει. Παράλληλα η έλλειψη Εθνικού σχεδιασμού και η ευθυνοφοβία των δύο Ελληνικών κυβερνήσεων μας έχουν καταστήσει Ελλάδα και Κύπρο έρμαια που προσπαθούν να προλάβουν τις εξελίξεις.

Ο Ενιαίος Αμυντικός Χώρος πρέπει να αναπτυχθεί πέραν από τους ξύλινους προεκλογικούς λόγους ούτως ώστε να αναδιπλωθεί η Ελλάδα στον ζωτικό της χώρο. Έτσι θα αναβαθμιστεί και η διπλωματική αλλά και διαπραγματευτική ισχύ της Κύπρου και θα καταστεί ως υπολογίσιμος παράγοντας στο ενεργειακό παιχνίδι, γεγονός το οποίο θα μπορεί να εκμεταλλευτεί για να ενισχύσει τις σχέσεις της με εναλλακτικούς παράγοντες.

Δύο κράτη μέλη της ΕΕ αντί να αλωνίζουν για να ενημερώνουν αλλά και να πιέζουν για το Κυπριακόαφήνουν τον Ερντογάν να το πράττει αυτό, ότι γίνεται εξάλλου και με την περίπτωση των Σκοπίων. Μόνο δύο Εθνικές κυβερνήσεις, δηλαδή αυτή της Χρυσής Αυγής και του ΕΛΑΜ, θα μπορέσουν να αντιστρέψουν το κλίμα. Οι υπόλοιποι έχουν ζυγιστεί, έχουν μετρηθεί και έχουν βρεθεί ανεπαρκείς.

Ανδρέας Γιαλλουρίδης
Στέλεχος Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 24, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εκβιάζει ο Ερντογάν για το Κυπριακό: Αποδεχθείτε την κατοχή, αλλιώς… διχοτόμηση!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator