Η Πρωτοβουλία Πολιτών Κορίνθου για τη διαχείριση απορριμμάτων

0


1. Διαχείριση απορριμμάτων: Μετά από φωτογραφίες και στοιχεία που βρήκαμε για τον τρόπο που ο Δήμος Κορινθίων και η υπηρεσία καθαριότητας "εκτελεί" την κομποστοποίηση, εκδώσαμε το παρακάτω δελτίο τύπου.
Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Μελέτης απάντησε στην τηλεόραση όπου όπως θα δείτε προσπαθεί να αποφύγει να απαντήσει στο ουσιαστικό θέμα που τίθεται από την Πρωτοβουλία. 

Το παρακάτω είναι και το τελευταίο δημόσιο σχόλιό μας πριν το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης.

Κε Μελέτη
Σε ένα δελτίο τύπου όπου η διαδικασία ενημέρωσης με τα φυλλάδια από υπαλλήλους του Δήμου αποτελεί μια μόνο πρόταση, εσείς αφιερώσατε τον μισό χρόνο των απαντήσεών σας στην Πρωτοβουλία. Για την ουσία, ο κόσμος είναι ανενημέρωτος και αυτό είναι ευθύνη σας.
Για δύο ημέρες δεν δούλευε το απορριμματοφόρο που μαζεύει την κομποστοποίηση; Εμείς μαθαίνουμε πάντως ότι ήταν καθημερινό φαινόμενο. Και το Σάββατο στην λαϊκή αγορά πάλι το ίδιο έγινε και πολλές άλλες καταγγελίες έχουμε από συμπολίτες μας για την καλοκαιρινή αποκομιδή.
Όσο για την διαχείριση της μονάδας λιπασματοποίησης από συγκεκριμμένο ιδιώτη, ελπίζουμε να το σκεφτείτε καλύτερα, για το καλό των συμπολιτών μας. Προτάσεις έχουν γίνει, αξιοποιήστε τις.
Τέλος, είναι λυπηρό να εγκαλείτε την Πρωτοβουλία για προσπάθεια κατάργησης της κομποστοποίησης. Η Πρωτοβουλία ζήτησε στο ΔΣ διαπαραταξιακή για το θέμα, εμείς συμμετέχουμε στην επιτροπή με τουλάχιστον 2 εθελοντές, ενώ από τις υπόλοιπες παρατάξεις δεν έχει έρθει ποτέ κανένας επιπλέον, και τουλάχιστον από προτάσεις για το θέμα, αν έχετε πρακτικά των συνεδριάσεων, μπορείτε να δείτε ποιοι καταθέτουν. Λίγος σεβασμός στην προσπάθεια δεν βλάπτει.

2.      Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης το θέμα της διαχείρισης και του Τοπικού Σχεδίου συζητήθηκε διεξοδικά. Προ ημερησίας θέσαμε το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στην Κόρινθο με τη μη συμμετοχή του Δήμου στον διάλογο για τον Περιφερειακό Χωροταξικό Σχεδιασμό του κ. Τατούλη. Εδώ η τελευταία ενημέρωση για το ΔΣ. Και η θέση του Νίκου Πατσαρίνου και της περιφερειακής παράταξης "Πελοπόννησος Πρώτα" για το θέμα.

3. ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Ξεκινά μια προσπάθεια από πολλές συλλογικότητες της περιοχής, δάσκαλους και καθηγητές, το ΚΙΑΚ, το Εργατικό Κέντρο κ.α. αλλά και αλληλέγγυους πολίτες, για μια ουσιαστική και σταθερή προσπάθεια ενίσχυσης των δομών της Ελλάδας που υποστηρίζουν πρόσφυγες και μετανάστες. Η Πρωτοβουλία συμμετέχει ενεργά και θα σας ενημερώσουμε σύντομα με το δελτίο τύπου που θα εκδοθεί,  για το πώς μπορούμε όλοι μας να βοηθήσουμε έμπρακτα.

το γραφείο τύπου
Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 19, 2015
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η Πρωτοβουλία Πολιτών Κορίνθου για τη διαχείριση απορριμμάτων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator