Πρωτοβουλία Κορινθίας «Αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες»

0


Η Πρωτοβουλία Κορινθίας «αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες», ενημερώνει για τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν άμεσα.
https://www.google.com/maps/d/viewer…
Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη συντονισμού που συγκάλεσε το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κορίνθου, η Α΄ ΕΛΜΕ Κορίνθου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κορινθίας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι και μέλη Σωματείων, συλλογικοτήτων και μεμονωμένοι αλληλέγγυοι πολίτες. Εκτός από τις παραπάνω συλλογικότητες και σωματεία συμμετείχαν: το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου, ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Σικυώνας –Ξυλόκαστρου, η Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών, οι Ενεργοί Πολίτες Σαρωνικού.
Κοινή ήταν η πεποίθηση ότι είναι απολύτως αναγκαίος ο συντονισμός σωματείων και συλλογικοτήτων για το προσφυγικό ζήτημα καθώς στις μέρες μας συντελείται μια από τις μεγαλύτερες βίαιες μετακινήσεις πληθυσμού της σύγχρονης ιστορίας και εκατομμύρια άνθρωποι τα τελευταία χρόνια έχουν εξαναγκαστεί να φύγουν από τα σπίτια τους και να πάρουν τον δρόμο της ξενιτιάς. Οι πρόσφυγες δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα τον ξεριζωμό από τις πατρίδες τους αλλά έρχονται αντιμέτωποι με συρματοπλέγματα, στρατούς, στρατόπεδα συγκέντρωσης, δουλεμπόρους, θαλάσσια κύματα, τις καιρικές συνθήκες, την πείνα, το ρατσισμό και την ανθρώπινη εκμετάλλευση. Όμως, όσο μεγαλώνει το μεταναστευτικό κύμα, τόσο μεγαλώνουν και τα δίκτυα αλληλεγγύης. Από την μια άκρη της Ελλάδα στην άλλη άνθρωποι παίρνουν πρωτοβουλίες και στήνουν ομάδες για συμπαράσταση των προσφύγων. Κομμάτι αυτού του άτυπου δικτύου φιλοδοξεί να είναι και η παρούσα Πρωτοβουλία.
Έχοντας ήδη αναπτύξει επαφή και επικοινωνία με ομάδες ανθρώπων από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κιλκίς που παρέχουν πράγματα και βοήθεια στους πρόσφυγες φιλοδοξία μας είναι η διαρκής συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης σε τοπικό επίπεδο και η άμεση και συνεχής αποστολή αυτών στις ομάδες που βρίσκονται καθημερινά πλάι στους πρόσφυγες.
Στη σύσκεψη αναλυτικά αποφασίστηκαν οι παρακάτω πρωτοβουλίες:

1.Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης (ακολουθεί κατάλογος με στοχευόμενα είδη) για τους πρόσφυγες από Δευτέρα έως Παρασκευή στο Εργατικό κέντρο Κορίνθου και ώρες: το πρωί 10.00π.μ. έως 13.00μμ - το απόγευμα 5.30μμ έως 20.00μμ

2. Οι 30 και πλέον εθελοντές που έφτιαξαν την Πρωτοβουλία Κορινθίας «αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες», ανά ομάδες θα μεταφέρουν και θα διανέμουν είδη που θα συγκεντρωθούν στους οργανωμένους χώρους φιλοξενίας προσφύγων στην Αθήνα και την Ειδομένη.

3. Θα αποσταλεί στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού μας κάλεσμα στους μαθητές και γονείς για προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και εκπαιδευτικό υλικό για ευαισθητοποίηση των παιδιών ενάντια στον Ρατσισμό και το Φασισμό με ευθύνη των Συλλόγων τους .

4. Επιπλέον χρειάζονται εθελοντές για την συλλογή και τακτοποίηση των πραγμάτων που ήδη είναι πολλά! Ραντεβού την Τετάρτη στις 5.30μμ στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου για συλλογή και ταξινόμηση των ειδών που ήδη έχουν προσφερθεί από συμπολίτες μας.
Καλούμε την Κορινθιακή κοινωνία να δείξει για άλλη μια φορά έμπρακτα την αλληλεγγύη της, τόσο με προσφορά πραγμάτων όσο και με εθελοντική προσφορά.
Η Πρωτοβουλία είναι ανοιχτή σε όποιον/όποια θέλει να συμμετέχει και να στηρίξει την προσπάθεια.
Email επικοινωνίας: kiakorinthou@gmail.com, https://www.facebook.com/KIAKorinthou.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: Άρης Χαρμπίλας 6947513245 - Καίτη Γκριντζιά 6977625684-θοδωρης Βασιλακόπουλος 6974818740
Είδη που μπορείτε να προσφέρετε :

ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ: χαρτί υγείας, μωρομάντηλα, πάνες για βρέφη και μωρά, σερβιέτες, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, ξυραφάκια, μικροί αφροί ξυρίσματος, σαπούνι , σαμπουάν, μπιμπερό, πιπίλες, baby lotion (μικρές συσκευασίες).

ΤΡΟΦΙΜΑ: ξηροί καρποί, σταφίδες, παστέλια, μπάρες δημητριακών, μπισκότα, χυμοί, γάλα εβαπορέ, γάλα από 6 μηνών, κονσέρβες ψαριών, έτοιμο βρεφικό φαγητό σε βαζάκια, καραμελοειδή για παιδιά (γλειφιτζούρια, ζελεδάκια, κ.λπ.).

ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ: για παιδιά, άντρες και γυναίκες: υπνόσακοι, υποστρώματα camping, κουβέρτες, πετσέτες, σεντόνια, αδιάβροχα, μπουφάν, κάλτσες, παπούτσια κλειστά, (ιδιαίτερη ανάγκη για παπούτσια ανδρικά sportex Νο 41-42) κουβερτάκια βρεφικά (τύπου fleece για να είναι ελαφριά), γάντια, σκούφοι, κασκόλ, παιχνίδια μικρά.

ΔΙΑΦΟΡΑ : σακίδια ώμου, μάρσιποι, σακούλες για συσκευασία ρούχων.

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 19, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πρωτοβουλία Κορινθίας «Αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator