"Φίλοι του Ιστορικού - Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου" μέσα στα πλαίσια του προγράμματος "Γνωρίζοντας το Ιστορικό παρελθόν της Κορινθίας"

0
Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015, οι '' Φίλοι του Ιστορικού - Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου'', μέσα στα πλαίσια του προγράμματος ''Γνωρίζοντας το Ιστορικό παρελθόν της Κορινθίας'', επισκέφθηκαν την Αρχαία Νεμέα. Ο διαπρεπής αρχαιολόγος και καθηγητής κ. Στέφανος Μίλλερ τους υποδέχτηκε με χαμόγελο και τους οδήγησε στο ναό του Δία. Εκεί τους μίλησε για την ιστορία του τόπου, την ονομασία του, τη χρήση του, τους μύθους του, την έναρξη και πορεία της ανασκαφικής δραστηριότητας, για τα ευρήματα που ήρθαν στο φως και τα οποία εκτίθενται στο μουσείο. Φυσικά, μίλησε για το στάδιο και τους αγώνες που τελούνταν σ΄αυτό κάθε δύο χρόνια. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε για την αναβίωση αυτών των αγώνων, τη σημασία της επιτυχίας της και τον διαρκή αγώνα για την διατήρηση αυτής της αναβίωσης και στο μέλλον.

Τσέτσι Τσάνκοβ
Φωτογράφος 
Μέλος της 
Ένωσης Ανταποκριτών
Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού
tel.6937650867
email. phototsetsi@gmail.com

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 22, 2015
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: ""Φίλοι του Ιστορικού - Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου" μέσα στα πλαίσια του προγράμματος "Γνωρίζοντας το Ιστορικό παρελθόν της Κορινθίας""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator