Πού είναι ο Γλέζος τώρα; Στον ΦΠΑ;

0


Φθηνοί! Απολύτως φθηνοί! Περιφέρατε τον Γλέζο ως σημαία σε κάθε σας αναμέτρηση. Φωτογραφηθήκατε δίπλα του, κορδώνοντας τα νιάτα σας δίπλα στα δικά του ντουζένια. Και κείνος γέμιζε πλατείες ενάντια σε παγκόσμιες αδικίες. Έφτασε Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Να βγάζει λόγους για εχθρούς. Και ‘σείς καμαρώνατε το «σύμβολο».

Κι αν ο εχθρός είναι μέσα; Προσπαθώντας ν΄ αλλάξεις τον κόσμο καμιά φορά ξεχνάς τον εαυτό σου απέξω. Ανεβάζετε τον ΦΠΑ στα γηροκομεία. Φθηνοί! Απολύτως φθηνοί! Τι τους περάσατε τους απόκληρους της ζωής; Γλέζους; Να φτάνει το τσεκ στον λογαριασμό τους ανελλιπώς; Να σ΄ ακολουθεί μια ηρωική πράξη των νιάτων σου όλη σου τη ζωή και να μην αποσβένεται, ως φόρος τιμής της πατρίδας, με κανένα ποσόν; Αντέχετε να κοιτάξετε στα μάτια ένα γερόντι γηροκομείου; Να δεις στο βλέμμα την ανημπόρια να σκάει σαν το λάδι στο καντήλι. Να τζιτζιρίζει. Ως πού θα φτάσετε; Να δεις την ντροπή να πονάει σε κάθε αλλαγή pamper. Σε κάθε ατύχημα χωρίς pamper;

Να δεις τη ζήλια σε κάθε επίσκεψη που δέχεται ο διπλανός και για σένα κανείς; Να δεις τη ματαιότητα; Να δεις την αγωνία; Ν΄ ακούσεις φράσεις, μαχαιριές «Βάλε μου δυο φτερά στην πλάτη να φύγω», «Μόνο χώρο πιάνω, πια. Δεν αντέχω άλλο να ζω». Να ζυγίσεις σώματα βαρίδια. Όσο μικραίνει ο άνθρωπος, όσα κιλά φεύγουν από πάνω του, τόσο και πιο πολύ βαραίνει. Μεγάλο βάρος η ψυχή του ανθρώπου όταν δεν αντέχει πια να λογαριαστεί. Κι άλλο τόσο η συνείδηση όταν θεωρεί ότι γίνεται βάρος. Ο εαυτός σου απόκληρος έχει το πιο μεγάλο βάρος. Φθηνοί! Απολύτως φθηνοί! Έχετε σκεφτεί σε πόσα συναισθήματα τσαλαβουτάει η συνείδηση του τέκνου να πάρει αυτή την απόφαση για τον γονιό του; Νομίζετε χομπίστες είναι τα παιδιά που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις; Σε μια χώρα που ως πράξη ρίχνει όλο το ανάθεμα και χρησιμοποιεί λέξεις όπως «εγκατάλειψη»; Πίσω από κάθε ηλικιωμένο άνθρωπο σε οίκο ευγηρίας υπάρχει μια τραγικά λεπτεπίλεπτη ισορροπία των πάντων. Ιδίως των οικονομικών δυνατοτήτων. Ως πού θα φτάσετε; Πού πήγε η ανθρωπιά σας, πού πήγε η αγωνία σας για την αξιοπρέπεια του ανθρώπου; Φθηνοί!

Υ.Γ.: Στον αξιοθρήνητο προβληματισμό σας, αύξηση ΦΠΑ στο μοσχάρι ή στην ιδιωτική εκπαίδευση, εκ του αποτελέσματος είδαμε ότι δικαιώθηκε το μοσχάρι. Αλήθεια, σε τούτη την αύξηση του ΦΠΑ τι ακριβώς ζυγίσατε; Τι είχε αντίβαρο η αύξηση του ΦΠΑ στα γηροκομεία; Να υποθέσω το γουρούνι;

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=43550
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 24, 2015
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πού είναι ο Γλέζος τώρα; Στον ΦΠΑ;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator