ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Εκδηλώσεις για των εορτασμό των Ευρωπαικών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς

0


Μία από τις εκδηλώσεις για των εορτασμό των ΕυρωπαΪκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς πραγματοποιήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015. Η εκδήλωση είχε τον τίτλο ΄΄Τα πρώτα βήματα μιας νέας πίστης''. Στο πλαίσιό της ο Αρχαιολόγος κ.Σωκράτης Κουρσούμης παρουσίασε στο κοινό την ιστορία του Αποστόλου Παύλου στη ρωμαΪκή Κόρινθο του 1ου αιώνα μ.Χ. όπου με αφορμή τη διδασκαλία του ήρθε αντιμέτωπος με την ιουδαΪκή κοινότητα και την ανοχή των ρωμαϊκών αρχών. Έγινε αναφορά στην καταγωγή του Αποστόλου Παύλου, την εκπαίδευσή του, την επαφή του με την ελληνική γλώσσα και σκέψη και φυσικά τη μεταστροφή του στη νέα πίστη, τη χριστιανική και τη δράση που ανέπτυξε έμπρακτα για να τη διαδώσει. Στην Κόρινθο, η συναγωγή των Εβραίων και το βήμα των Ρωμαίων, στην αγορά της πόλης, υπήρξαν χώροι ομιλίας σχετικά με τη νέα πίστη και διάδοσής της.

Τσέτσι Τσάνκοβ
Φωτογράφος 
Μέλος της 
Ένωσης Ανταποκριτών
Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού
tel.6937650867
email. phototsetsi@gmail.com

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 01, 2015
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Εκδηλώσεις για των εορτασμό των Ευρωπαικών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator