Βαρουφάκης: «Ο Τσίπρας ξέρει ότι θα αποτύχει – Είμαι περήφανος για τη Μέρκελ»

0


«Γελοιότητες». Έτσι χαρακτήρισε στη συνέντευξη του στη «Deutsche Welle» ο Γιάνης Βαρουφάκης το τρίτο Μνημόνιο και την υποκρισία Ελλάδας και δανειστών περί εφαρμογής του, όταν όλοι – όπως υποστηρίζει – ξέρουν ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ξέρει ότι έχει αναλάβει μια αδύνατη αποστολή, ενώ δήλωσε υπερήφανος για την Άνγκελα Μέρκελ σε ότι αφορά την πολιτική της για το προσφυγικό.

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα πετύχει και το ξέρει. Παραιτήθηκα γιατί δεν ήμουν προετοιμασμένος να υπογράψω ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιάνης Βαρουφάκης και πρόσθεσε: «Ο Τσίπρας το είπε ξεκάθαρα ότι αναγκάστηκε να το αποδεχτεί, αν και δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί. Και τώρα βρισκόμαστε στην ανόητη θέση που όλες οι δυνάμεις στην Ευρώπη - συμπεριλαμβανομένων του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, των Γερμανών και της ελληνικής κυβέρνησης - παριστάνουν ότι θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα το οποίο όλοι ξέρουν ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Αρνήθηκα να συμμετέχω σε αυτές τις γελοιότητες κι έτσι παραιτήθηκα».

Όταν ρωτήθηκε δε «πώς είναι είναι οι σχέσεις σας τώρα με τον Έλληνα πρωθυπουργό» υποστήριξε ότι ουδέποτε έχει ανταλλάξει κουβέντα μαζί του μετά την παραίτηση του.


Αναφερόμενος στην Ευρώπη είπε για μία ακόμη φορά ότι πρέπει να αλλάξει, έσταξε ωστόσο μέλι για τη Γερμανίδα Καγκελάριο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι ιδιαίτερα περήφανος για την πολιτική της απέναντι στους πρόσφυγες.

«H στάση της Μέρκελ απέναντι στους πρόσφυγες μπορεί να είναι προάγγελος καλών πραγμάτων στην Ευρώπη», σχολίασε.

«Ο Τσίπρας με παρακαλούσε να μείνω»

Την ίδια ώρα από το περιβάλλον του πρώην υπουργού Οικονομικών διαρρέεται ότι της αποχώρησης του από την κυβέρνηση είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο. Όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι δεν αποπέμφθηκε, αλλά αντιθέτως ο Αλέξης Τσίπρας τον παρακαλούσε να μείνει.

«Μου πρόσφερε το υπουργείο Οικονομίας, τη θέση του Γ. Σταθάκη. Του είπα "είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Να αλλάξω όροφο για να υπογράψω κάτι το οποίο πίστευα και πιστεύω πως δεν πρόκειται να εφαρμοστεί; Όχι Αλέξη, σε ευχαριστώ», φέρεται να απάντησε στον πρωθυπουργό, προτού υποβάλλει την παραίτηση του.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 31, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Βαρουφάκης: «Ο Τσίπρας ξέρει ότι θα αποτύχει – Είμαι περήφανος για τη Μέρκελ»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator