«Μακεδονία» τα Σκόπια στο βιβλίο Ιστορίας της Γ' Λυκείου!

0


Μέλη της ΟΛΜΕ ζητούν τώρα από το υπουργείο Παιδείας να πάρει θέση, με πολλούς γονείς και εκπαιδευτικούς  να κάνουν λόγο για  σοβαρό ατόπημα των συγγραφέων

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το γεγονός ότι σε χάρτη του βιβλίου Ιστορίας γενικής κατεύθυνσης της Γ' Λυκείου τα Σκόπια απεικονίζονται με την ονομασία «Μακεδονία».

Το συγκεκριμένο βιβλίο υπάρχει στα σχολεία από την περασμένη χρονιά, ωστόσο, η... λεπτομέρεια με τα Σκόπια δεν είχε γίνει αντιληπτή, τουλάχιστον μέχρι προσφάτως.

Μέλη της ΟΛΜΕ ζητούν τώρα από το υπουργείο Παιδείας να πάρει θέση, με πολλούς γονείς και εκπαιδευτικούς να κάνουν λόγο για  σοβαρό ατόπημα των συγγραφέων. Μάλιστα, το ζήτημα αυτό αναμένεται να τεθεί σε διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ, προκειμένου να διαβιβαστεί αίτημα αλλαγής στο υπουργείο Παιδείας.

Πάντως, ερωτηθείς σχετικά ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης είπε ότι είναι σαφές ότι τα Σκόπια δεν συγκροτούν τον χώρο της Μακεδονίας.

Σχετικά με το θέμα του βιβλίου της Ιστορίας Γενικής Παιδείας Γ' Λυκείου, που εμφανίζει χάρτη με την περιοχή των Σκοπίων με την ονομασία «Μακεδονία», απάντησε ότι «δεν μας αρέσει η πολιτική ηγεσία να παρεμβαίνει σε θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής. Η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία των Σκοπίων γεωγραφικά δεν συγκροτεί το χώρο της Μακεδονίας και αυτό ειναι γνωστό».

Στη σελίδα 130 του βιβλίου υπάρχει ένα χάρτης των κυριότερων ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης στη Γερμανία και την κατεχόμενη Ευρώπη στα οποία θανατώθηκαν εκατομμύρια άνθρωποι, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Σε αυτόν τον χάρτη τα Σκόπια αναφέρονται ως «Μακεδονία».

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 02, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Μακεδονία» τα Σκόπια στο βιβλίο Ιστορίας της Γ' Λυκείου!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator