Κάποιοι θησαυρίζουν: Έως και 700 ευρώ ταξί πληρώνουν οι Σύροι για να φθάσουν από την Αθήνα στο βορρά

0


Προς τα βόρεια σύνορα της χώρας μας κατευθύνονται οι Σύροι που φθάνουν στα ελληνικά νησιά, καθώς έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξασφαλίσουν μεταφορικό μέσο, καταβάλλοντας έως και 700 ευρώ για μια διαδρομή με ταξί από την Αθήνα προς τα σύνορα, αναφέρει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΙΟΜ), σημειώνοντας ότι παρατηρείται αύξηση στην εισροή μεταναστών στα νησιά μας, προφανώς ενόψει της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού.

«Οι Σύροι ταξιδεύουν τώρα πιο γρήγορα, από τα νησιά προς τα σύνορα, γιατί μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος. Αγοράζουν εισιτήρια για τα πλοία με προορισμό την Αθήνα, για τα λεωφορεία που τους μεταφέρουν κατευθείαν στα σύνορα και ορισμένες φορές ταξιδεύουν από την Αθήνα στα σύνορα με ταξί, μια διαδρομή που κοστίζει έως και 700 ευρώ για μια οικογένεια…Οι Αφγανοί από την άλλη, συχνά πρέπει να εργαστούν για να εξασφαλίσουν αρκετά χρήματα ώστε να αγοράσουν τα εισιτήρια», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΙΟΜ.Ο ΙΟΜ εκτιμά ότι πάνω από 140.000 μετανάστες έφθασαν δια θαλάσσης στην Ελλάδα, τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, σημειώνεται αύξηση στην εισροή μεταναστών στα ελληνικά νησιά με 7.000 άτομα να φθάνουν σε καθημερινή βάση, την τελευταία εβδομάδα, έναντι των 4.500 στα τέλη του περασμένου μήνα, εξέλιξη που μπορεί να συνδέεται με την αναμενόμενη επιδείνωση του καιρού στο Αιγαίο το επόμενο διάστημα.

Παρά την αύξηση στις αφίξεις των μεταναστών, ο ΙΟΜ κρίνει ότι η κατάσταση στην Λέσβο «έχει βελτιωθεί», κάτι που αποδίδει εν μέρει στο γεγονός ότι το 70% των μεταναστών και προσφύγων που έφθασαν στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα, πέρασαν γρήγορα στα Σκόπια.

Ο ύπατος αρμοστής των Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, θα επισκεφθεί την Λέσβο το Σάββατο, ενώ πρόκειται να συναντήσει και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τις επόμενες ημέρες, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ύπατου αρμοστή, Μελίσα Φλέμινγκ.
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 19, 2015
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κάποιοι θησαυρίζουν: Έως και 700 ευρώ ταξί πληρώνουν οι Σύροι για να φθάσουν από την Αθήνα στο βορρά"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator