Κωμόπολις 50.000 κατοίκων !!!

0


Που τους βρίσκουνε και τους κάνουνε δημοσιογράφους; Τα μισά από τα νούμερα που λένε, απέχουν τουλάχιστον τρία μηδενικά από την πραγματικότητα. Τα εκατομμύρια τα λένε δισεκατομμύρια και αντιστρόφως· κάποιες φορές μάλιστα απέχουν και έξι, ή και περισσότερα μηδενικά!!!!!

Οσο για τα μέτρα και σταθμά, εκεί γίνεται το «έλα να δείς». Μπερδεύουν τα στρέμματα με τα εκτάρια, τα τετραγωνικά μέτρα με τα τετραγωνικά χιλιόμετρα, την ουγγιά με την οκά.

Όταν μάλιστα πλασάρουν ιστορικές, ή γεωγραφικές «γνώσεις» πραγματικά δίνουν ρέστα. Με αφορμή το πιο πρόσφατο τέτοιο «μαργαριτάρι» θυμήθηκα ένα αθλητικοπολιτικό άρθρο σε «σοβαρή» πολιτική εφημερίδα, που αντί να πεί απλά, ότι ο Νόνι Λίμα (του Πανιώνιου) κατάγεται από τα νησιά του Πράσινου ακρωτηρίου, έκανε εκτενή «γεωγραφική περιγραφή» (για να μας δείξει, ότι ξέρει πολύ γεωγραφία) δίνοντας επτά οκτώ στοιχεία, που μου έχει μείνει (δεκαετίες μετά) τόσο ισχυρή η εντύπωση, γιατί ούτε ένα δεν ήταν σωστό!!!!! Π.χ. Ανοιχτά της Πορτογαλίας, βρίσκεται ένα νησί, που ανήκει στην Πορτογαλία κ.λ.π.. Τα νησιά του Πράσινου ακρωτηρίου είναι αρχιπέλαγος από 18 νησιά, ανεξάρτητο κράτος (πολύ πριν γραφτεί το άρθρο) και βρίσκονται ανοιχτά της Σενεγάλης, σχεδόν δύο χιλιάδες μίλια νοτιότερα…

Σε αυτές τις δεκαετίες βέβαια άκουσα χιλιάδες τέτοια «μαργαριτάρια». Το πιο φρέσκο ήταν η είδηση, ότι οι «δανειστές» απαιτούν την ίδρυση στην Ελλάδα προσφυγικών καταυλισμών μεγέθους 50.000 ατόμων. Οντως είναι συγκλονιστικό το νούμερο, αλλά είναι αυτός λόγος για να γίνεται επίδειξη βλακείας και αγραμματοσύνης; Αν όχι στην πρώτη δημοτικού, άντε στην τρίτη, τετάρτη, ξέρουν την διαφορά ανάμεσα στην κωμόπολη, την πόλη και την μεγαλούπολη. Θα πει κάποιος «εντάξει, του ξέφυγε μωρέ· προφορικός λόγος είναι». Αμ δε· χωρίς να παρακολουθήσω ιδιαίτερα τηλεόραση, το άκουσα από τέσσερις πέντε διαφορετικούς δημοσιογράφους με τελευταίο τον Λυριτζή. Άλλος την έλεγε «μεγάλη κωμόπολη» (!!!!!!) άλλος την έλεγε «μικρή κωμόπολη»!!!!!!!!!!!!!!! Αει φιόσου Μαρία η Κόντετ, που λέγανε και οι παλιοί. [Μετάφραση από τα Αρβανίτικα: Αντε συνεννοήσου με την Μαρία του Κόντη.] Βέβαια η φουκαριάρα η Μαρία ήταν γνωστή ολιγόμυαλη του χωριού· δεν έλεγε τις ειδήσεις σε όλα τα μεγάλα κανάλια της χώρας…

Π. Ρέππας
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 27, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κωμόπολις 50.000 κατοίκων !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator