Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

0


Με αφορμή τον εορτασμό της Ελληνικής Σημαίας στις 27 Οκτωβρίου, παραμονή της επετείου του ΟΧΙ, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου αποφάσισε να παρουσιάσει στην Κορινθιακή κοινωνία κατά τη διάρκεια της φετινής μαθητικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, ένα σημαντικό κειμήλιο, την ιστορική σημαία του σχολείου, η οποία χρονολογείται από το 1935.

Η ιστορία της Σημαίας (από χειρόγραφο)

Μια Σημαία με μεγάλη Ιστορία

«…..Κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, στο σχολείο είχαν στρατοπεδεύσει αρχικά Ιταλοί και στη συνέχεια Γερμανοί στρατιώτες. Κάποιος Γερμανός στρατιώτης πήρε τη σημαία του σχολείου ,μεταξωτή και κροσσωτή, για ενθύμιο. Σκοτώθηκε όμως κατά την αποχώρηση των Γερμανών στον Ισθμό της Κορίνθου και τη σημαία βρήκε στο σακίδιό του Άγγλος αλεξιπτωτιστής, ο οποίος την κράτησε σαν αναμνηστικό από τον πόλεμο και την Ελλάδα. Ο στρατιώτης επέστρεψε σώος στην πατρίδα του και κράτησε τη σημαία για πολλά χρόνια, σχεδόν μέχρι τα γεράματά του. Κάποια στιγμή αποφάσισε να την επιστρέψει και την παρέδωσε στην ελληνική πρεσβεία μαζί με ένα γράμμα που ανέφερε την ιστορία της. Η Πρεσβεία την έστειλε στο Υπουργείο Εξωτερικών και αυτό με τη σειρά του στη Νομαρχία Κορινθίας. Η Νομαρχία θέλησε να την παραδώσει στο σχολείο με επισημότητα και σχετική τελετή, αλλά μεσολάβησε η περίοδος της δικτατορίας και η παράδοση αναβλήθηκε. Όταν διευθυντής έγινε ο κ.Γ. Θεοδοσίου, ανακίνησε το θέμα και μετά από αρκετό χρόνο η σημαία βρέθηκε και επιστράφηκε, όχι όμως και το γράμμα….»

Σήμερα η σημαία, τοποθετημένη σε κορνίζα, βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο γραφείο των δασκάλων.

Για τον Σύλλογο Διδασκόντων

Αλέξανδρος Αντωνίου
Διευθυντής 2ου Δ.Σ. Κορίνθου
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 14, 2015
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator