Ο Σταθάκης είναι αυτός που «ξέχασε» να δηλώσει το 1 εκατ. ευρώ; Τι απαντά ο ίδιος

0


Ο Γιώργος Σταθάκης φημολογείται πως να είναι ο υπουργός ο οποίος ελέγχεται για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες», επειδή επί τρία συνεχή χρόνια «είχε ξεχάσει» να δηλώσει 1 εκατ. ευρώ, το οποίο δήλωσε φέτος με συμπληρωματική δήλωση, σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Ο ίδιος ο υπουργός δεν έκανε κάποια διευκρίνιση έως ότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος. «Δεν μπορώ να προβώ σε καμία δήλωση με βάση το νόμο, πριν ολοκληρώσει η βουλή τον έλεγχό της», ήταν η απάντηση του κ. Σταθάκη.

«Πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία του έλεγχου του πόθεν έσχες και να βγει το πόρισμα της επιτροπής της Βουλής προκείμενου να τοποθετηθεί οποιοσδήποτε για το θέμα», πρόσθεσε ο κ. Σταθάκης, και κατέληξε λέγοντας «θα γίνει ό,τι προβλέπει ο νόμος».

Όπως μετέδωσε ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος στο Mega, πρόκειται για χρήματα που είχε δώσει σε συγγενικό του πρόσωπο, προκειμένου να κάνει μία επένδυση ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ. Η επένδυση δεν έγινε ποτέ κι έτσι τα χρήματα αυτά του επεστράφησαν και εν συνεχεία δήλωσε το ποσό στο πόθεν έσχες.

Για το θέμα ξέσπασε θύελλα στη Βουλή, με τον Γιάννη Κουτσούκο από το ΠΑΣΟΚ να διαπληκτίζεται με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαντά, ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είπε: «Δεν μπορεί να μιλάτε συνέχεια για το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς όταν επί μέρες ψάχνουμε τον υπουργό με 1 εκατ. ευρώ και να μην τρέχει τίποτα... Ο Φλαμπουράρης, προς τιμήν του βέβαια, να λέει ότι είχε ξεχάσει και πήρε ένα έργο κι είχε μετοχές και να μην τρέχει τίποτα».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης είναι ο έτερος υπουργός που αντιμετωπίζει προβλήματα με τη δήλωση «πόθεν έσχες» του.

Ο κ. Φλαμπουράρης φέρεται να έχει ζήτημα με τις μετοχές στην εταιρεία που μεταβίβασε όταν ορκίστηκε υπουργός τον Ιανουάριο του 2015.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος σε επικοινωνία με το κανάλι «όταν ορκίστηκα υπουργός οι μετοχές μου είχαν μεταβιβαστεί. Το "πόθεν έσχες" περιέχει στοιχεία του '14. Όταν θα γίνει ξανά δήλωση του "πόθεν έσχες" δεν θα υπάρχουν οι μετοχές και δεν θα υπάρξει πρόβλημα».
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 14, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Σταθάκης είναι αυτός που «ξέχασε» να δηλώσει το 1 εκατ. ευρώ; Τι απαντά ο ίδιος"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator